Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proces Mediaset

Suci potvrdili: Berlusconi na društveno koristan rad

Silvio Berlusconi
DPA/PIXSELL
15.04.2014.
u 13:30

Za izlazak iz regije Lombardije u kojoj prebiva, morat će tražiti posebnu dozvolu. Ne smije se družiti s narkomanima i kažnjenicima, a uvečer se mora vračati kući u 23 sada. Berlusconi će moći sudjelovati u predizbornoj kampanji za europarlamentarne izbore 25. svibnja.

 Nadzorni sud u Milanu potvrdio je danas da će bivši premijer i čelnik pokreta Naprijed Italijo, Silvio Berlusconi, odslužiti jednogodišnju kaznu društveno korisnim radom.

Berlusconi je u kolovozu prošle godine kažnjen na četiri godine zatvora u procesu Mediaset zbog utaje poreza i crnih fondova te njegove tvrtke. Kazna je smanjena na godinu dana društveno korisnog rada ili kućnog pritvora. U četvrtak 10. travnja Berlusconijevi odvjetnici, kao i tužitelj Antonio Lamanna, predložili su odsluženje kazne društveno korisnim radom. Sud je danas prihvatio taj prijedlog. Berlusconi bi trebao pružiti svoj društveno korisni prilog u jednom domu za umirovljenike.

Radit će jednom tjedno po 4 sata uzastopno u centru za umirovljenike Zaklade Svete Obitelji (Fondazione Sacra Famiglia) u mjestu Cesano Boscone pokraj Milana, stoji u priopćenju predsjednika nadzornog suda u Milanu, Pasqualea Nobilea De Santisa. Sud će, nakon probnog razdoblja, ocijeniti i može li mu se kazna smanjiti. Morat će, najvjerojatnije, jednom mjesečno imati razgovore s nadležnim sucem za nadzor.

Za izlazak iz regije Lombardije u kojoj prebiva, morat će tražiti posebnu dozvolu. Ne smije se družiti s narkomanima i kažnjenicima, a uvečer se mora vračati kući u 23 sada. Berlusconi će moći sudjelovati u predizbornoj kampanji za europarlamentarne izbore 25. svibnja.

Inače, objavljene su imovinske kartice talijanskih parlamentaraca. Berlusconi je i dalje najbogatiji premda je u godinu dana izgubio čak 31 milijun eura. Naime, za 2012. godinu prijavio je dohodak od 4,5 milijuna eure u odnosu na 35,4 milijuna eura koliko je prijavio za 2011. godinu, a 2010. prijavio je 48 milijuna eura. Drugi po primanjima je poduzetnik Antonio Angelucci s dohotkom od 4,3 milijuna eura. Nekoliko parlamentaraca pokreta Pet zvijezda političara-komičara Beppea Grilla prijavili su kako 2012. godine nisu imali nikakvu zaradu. Od 2013. su u parlamentu, pa sada imaju plaću.

>>Berlusconi će guliti krumpire invalidima?

Komentara 7

DU
Deleted user
16:12 15.04.2014.

pa nije on sitni kriminalac da ga stave u ćeliju ha ha, u ćeliju zatvaraju sitne ribe

IS
istri
13:46 15.04.2014.

nas kradu -izrabljivaju,i jos nam se smiju u lice sa svim pravom jer znaju sta smo samo .

IS
istri
13:44 15.04.2014.

to je da ti mozak stane, kad znas sve svinjarije napravijo taj covjek od mafije-nadalje samo zla djela. i na kraju :NISTA; iste s........e svakim danom mozes viditi i kod nas. tutto il mondo e una merda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije