Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bashar al-Assad:

'Glavni podupiratelji ISIL-a su Turska, Saudijska Arabija i Katar!'

Bashar al-Assad
Foto: Reuters/PIXSELL
23.11.2015.
u 09:32

Assad je rekao da bi bez inozemne podrške Islamska država pala za manje od godinu dana

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad označio je Tursku, Saudijsku Arabiju i Katar kao glavne podupiratelje Islamske države, prenosi RT. Assad je u razgovoru za kinesku televiziju Phoenix rekao da je sirijska vojska uspješnija u borbi protiv terorista na svom teritoriju nakon što je Rusija započela zračne napade.

– Nedavno, nakon sudjelovanja ruskih zračnih snaga u borbi protiv terorizma, situacija se jako poboljšala i sada mogu reći da vojska napreduje na gotovo svakoj fronti – rekao je Assad.

Istaknuo je kako su ruski zračni napadi polučili veće uspjehe od američkih zahvaljujući suradnji sa sirijskim vojnicima na terenu.

– Ne možete se boriti protiv terorizma zračnim napadima. Trebate vojnike na terenu. Amerikanci se bore samo svojim zrakoplovima – rekao je Assad.

Sirijski predsjednik smatra da je Islamska država jako ovisna o inozemnoj pomoći, pogotovo Turske, Saudijske Arabije i Katara. Za turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana rekao je da je u srcu član Muslimanske braće, a optužio je i zapadne zemlje da ne žele vidjeti što se događa. Rekao je da bi bez inozemne podrške Islamska država pala za manje od godinu dana.

>> Rusija: Apsolutno ne inzistiramo da Assad mora ostati

>> Bashar Assad spreman za izbore, ali pod jednim uvjetom

Komentara 68

CA
campa
10:04 23.11.2015.

Da je izjava predsjednika Asada točna govori i to što Turska nišđta ne čini protiv ISIL-a dok Kurdske borce koji se bore protiv istih naziva teroristima i samo njih napada.OSaudijskoj Arabiji i Kataru nemoramo puno govoriti jer su oni davnoo prije podupirali terorizam (sjetoimo se samo Al kaide i Bin Ladena čiji je on proizvod) a pod zaštitom su Sjedinjenih država.Treba pomoči Sirijskom narodu a vlast neka biraju sami na slobodnim izborima poslije oslobođenja.

JO
Jole1958
09:42 23.11.2015.

Turska, Saudijska Arabija i Katar, poznate kao sekularne države sa visokim demokratskim standardima

NM
no mind
10:57 23.11.2015.

To samo govori koliko je NATO pakt ustvari lakrdija od saveza.Turska podupire isil,francuska se bori protiv isila,a ameri podržavaju isil dok pričaju da se bore za njega.Trebalo bi nas biti sram što smo dio te lakrdije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije