Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenjaju stav

Rusija: Apsolutno ne inzistiramo da Assad mora ostati

bashar al assad,sirija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.11.2015.
u 18:54

Jačajući nagađanja o razlikama između Moskve i Teherana u pogledu Assada, čelnik iranske revolucionarne garde sugerirao je u ponedjeljak da bi Iran mogao biti privrženiji Assadu nego Rusiji, rekavši da Moskvi "nije kao nama stalo da Assad ostane na vlasti".

Zadržavanje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada na vlasti nije za Rusiju pitanje načela, objavilo je u utorak rusko ministarstvo vanjskih poslova ukazujući na razlike u stajalištima u odnosu na Iran, još jednog snažnog sponzora sirijskog predsjednika.

Jačajući nagađanja o razlikama između Moskve i Teherana u pogledu Assada, čelnik iranske revolucionarne garde sugerirao je u ponedjeljak da bi Iran mogao biti privrženiji Assadu nego Rusiji, rekavši da Moskvi "nije kao nama stalo da Assad ostane na vlasti".

Dok su Rusija i Iran najveći Assadovi međunarodni zagovornici u četverogodišnjem sirijskom ratu, SAD, njegovi saveznici u Zaljevu i Turska ustraju u tome da Assad mora otići u sklopu mogućeg mirovnog sporazuma.

Upitana je li ostanak Assada za Rusiju pitanje načela, glasnogovornica ministarstva Maria Zaharova rekla je: – Apsolutno ne. Mi to nikada nismo rekli.

– Ne kažemo da Assad mora otići ili ostati – dodala je, prenosi agencija RIA.

No, još jedna promjena režima na Bliskom istoku mogla bi biti katastrofa "koja bi cijelu regiju pretvorila u golemu crnu rupu", istaknula je.

Zaharova je dodala da Rusija nije promijenila politiku prema Assadu i da bi o njegovoj sudbini trebao odlučiti sirijski narod.

>> Foreign Policy: Putin ima već utjecaj u Obaminu kabinetu od Hillary Clinton

Komentara 10

Avatar superhik74
superhik74
19:09 03.11.2015.

Pa to I jest cilj imperija kaosa. Sto je kaos veci tim bolje, vise izbjeglica u Europi je "najbolji nacin" borbe protiv najveceg ekonomskog suparnika i najvece svjetske ekonomije. Malo "komocije" u Juznom Kineskom moru protiv Kine koja je takodjer ekonomski prestigla imperij kaosa, malo zbacivanja rezima u Ukrajini s ciljem destabilizacije Rusije i tako nas imperij kaosa pokusava usporiti vlastiti pad.

OK
okvarbudovič
20:24 03.11.2015.

živio Asad

JO
jocorluka
20:49 03.11.2015.

što je rekla,rekla je to je stvar sirijskog naroda i nikakva tranzicija,to je zapadna propaganda koju vassal media outlet u hr zdušno provodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije