Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza se nastavlja

Banke u Grčkoj ostaju zatvorene, Tsipras predstavlja novi plan reformi

tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.07.2015.
u 12:44

Tsipras je, govoreći jučer u Europskom parlamentu, kritizirao prethodne pokušaje spasa tvrdeći kako oni Grčku pretvaraju u 'laboratorij štednje'

Grčka vlada odlučila je kako  će banke u toj zemlji ostati zatvorene do ponedjeljka, a na snazi ostaje i limit od 60 eura dnevno koliko Grci mogu podignuti na bankomatima, javlja BBC.

Ograničenja su uvedena 28. lipnja nakon što je zbog nepostizanja dogovora s kreditorima došlo do masovnog povlačenja novaca s računa. Središnja europska banka odlučila ja kako neće povećati potporu grčkim bankama dok se ne razriješi dužnička kriza.

Grčki premijer Alexis Tsipras kazao je kako će u danas Europskoj uniji predočiti "vjerodostojne" reforme kako bi se što prije našlo rješenje. Na izvanrednom summitu sudjelovat će svih 28 članica Europske unije.

Donald Tusk, predsjednik Europskog vijeća na svom je Twitter profilu objavio kako je telefonski razgovarao sa Tsiprasom, no nije želio otkriti o čemu su razgovarali.

 – Obećao sam mu da ću biti diskretan, a u ovakvim teškim trenucima moramo ostati odani jedni drugima – kazao je Tusk i dodao kako od Grčke danas očekuje "konkretne i realistične" prijedloge, jednako kao i od kreditora. 

Njemačka kancelarka Angela Merkel je tijekom posjeta Sarajevu izjavila kako se Grčki dug ne može smanjiti iako neki od kreditora smatraju da je došlo vrijeme da se razmisli o restrukturiranju duga. 

Tsipras je, govoreći jučer u Europskom parlamentu, kritizirao prethodne pokušaje spasa tvrdeći kako oni Grčku pretvaraju u "laboratorij štednje".

>> Nakon burne rasprave Grčka službeno zatražila još novca

Komentara 13

MA
Malenkost
07:38 09.07.2015.

Evo tipicnog Balkanca. Otkada je u javnosti brije si prsi i skinuo je zlatnu Kolajnu. Po nastupu i izgledu jako slican Milanovicu,Mamicu, Kerumu ... . Vodi Grcku iz EUa u tipicni Balkan. Koje paralele s HR! Korupcija kulminira, Uhljebljenja masivna,a, Lopovluk Oligarha ... .

SW
swimm
08:26 09.07.2015.

Tsipras je, govoreći jučer u Europskom parlamentu, kritizirao prethodne pokušaje spasa tvrdeći kako oni Grčku pretvaraju u 'laboratorij štednje'. A oni su Grčku pretvarali u laboratorij rastrošnosti na tuđi račun i tako desetljećima

Avatar comparator
comparator
08:36 09.07.2015.

Znam koji je to plan ; plan a ) Dajte mi novce i ne pitajte više za njih.plan b) Dajte mi kredit ,inače ću i dalje tražiti novce. plan c) Dajte mi odgodu kredita i još novca ili kredita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije