Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australija

Iz tračnica iskliznuo vlak s 200.000 litara sumporne kiseline

vlak, Australija
Foto: Reuters video screenshot
1/2
28.12.2015.
u 09:43

Na spektakularnim snimkama iz zraka, koje prikazuju mjesto na kojem je jučer došlo do nesreće, vide se deseci bijelih vagona prevrnutih na bok

Vlak s 200.000 litara sumporne kiseline iskočio je iz tračnica na sjeveru Australije, a vlasti su oko mjesta nesreće osigurale prostor u radijusu od dva kilometra.

Na spektakularnim snimkama iz zraka, koje prikazuju mjesto na kojem je jučer došlo do nesreće, vide se deseci bijelih vagona prevrnutih na bok.

Policija je kazala da je curenje sumporne kiseline i dizela minimalno. "Lokomotiva i 26 vagona je na boku", rekao je glasnogovornik željeznice Queensland.

Dodao je da su ekipe stručnjaka na licu mjesta kako bi procijenile stanje, a u tijeku je i procjena utjecaja na okoliš.

Zasad nije poznato što je uzrokovalo nesreću. 

>> Vagoni sletjeli s tračnica, putnici se prevoze autobusima

Komentara 1

JA
Jakob1
08:04 29.12.2015.

800 000 litara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije