Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon drugog kruga

Andrej Kiska, tajkun bez političkog iskustva, novi je predsjednik Slovačke

KISKA
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.03.2014.
u 12:31

Kiska je dobio potporu 59,6 posto birača dok je socijaldemokrat Fico osvojio glasove 40,4 posto birača

Tajkun Andrej Kiska novi je slovački predsjednik koji je pobjedu na izborima odnio unatoč nedostatku političkog iskustva, javlja BBC. Kiska je u drugom krugu glasovanja pobijedio aktualnog premiera Roberta Ficoa.

Kiska je dobio potporu 59,6 posto birača dok je socijaldemokrat Fico osvojio glasove 40,4 posto birača.

Njegova pobjeda zaustavila je socijaldemokrate da osvoje kontrolu u parlamentu. Kiska će prisegnuti 15. lipnja, nakon što istekne drugi mandat aktualnom predsjedniku ljevice Ivanu Gašparoviču.

>> Europi će ruski plin trebati i nakon krimske krize

Komentara 6

AA
aabbcc
12:56 30.03.2014.

Kad sirotinja glasa da je bude vise nije ni zasluzila bolje.

Avatar tajar
tajar
15:45 30.03.2014.

Po mišljenju izraženom u ovom natpisu stječe se dojam da je političko iskustvo važnije od drugih osobina kandidata za predsjednika. Tako se namjerno ili nenamjerno (što je manje vjerojatno) priprema teren za predizbornu kampanju za Predsjednika RH, budući da je postojeći stekao ogromno "političko iskustvo" ispijajući kave s građanima.

BB
bozo boric
15:55 30.03.2014.

novi Sanader se rađa u slovačkoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije