Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Za nas Stepinac nije svetac! Ne razumijem te demonstracije ispred jama kamo su nas bacali'

Aleksandar Vučić
Foto: DPA/PIXSELL
26.06.2015.
u 09:41

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić sinoć na konferenciji u Beogradu komentirao je izjave svog ministra A. Vulina o Alojziju Stepincu i još jednom ponovio kako on za Srbe nikada neće biti svetac

Izručenje Orića Bosni i Hercegovini spada u mučne, ali i poučne stvari, pogotovo za nas Srbe. Srbija će uspjeti izvući poruke, a one su da pitanje ratnih zločina nije uvijek pitanje pravde već politike – rekao je jučer na konferenciji u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić osvrnuvši se na slučaj Nesera Orića, ratnog zapovjednika Srebrenice, kojem je odobreno izručenje Bosni i Hercegovini.

– Od kada je taj postupak preuzeo sud u Bijeljini od suda u Beogradu, on se praktično ne vodi. Mi nemamo iluzije. Tko će vratiti oči Slobodanu Iliću i tko će vratiti desetine i desetine pobijenih Srba u Podrinju? Slobodana Ilića spominjem jer mu je svojim rukama Orić izvadio oči i priklao ga – rekao je Vučić, a donosi beogradski Blic.

Komentirao je i izjave srbijanskog ministra Aleksandra Vulina koji je rekao kako je kardinal Alojzije Stepinac bio ustaški vikar.

– Za nas Alojzije Stepinac nije svetac i nikada neće biti. Nijednog Srbina ne možete naći koji će reći da je Stepinac bio svetac. Ne razumijem te demonstracije ispred jama kamo su nas bacali. Što žele reći, da nas nije dovoljno u jamama? To, doduše, ne mogu zamjeriti Zoranu Milanoviću – rekao je.

Na pitanje novinara hoće li ići na obilježavanje godišnjice zločina u Srebrenici, rekao je da će odluku donijeti nekoliko dana prije obljetnice koja je 11. srpnja.

– Što će sve biti do 11. srpnja u ovoj regiji? Odluka isključivo ovisi o meni. Donijet ću najbolju odluku za srpski i za bošnjački narod. Moramo razumjeti jedni druge. Kao što sam ja pokušao razumjeti Bakira i Ćamila, volio bih da oni pokušaju razumjeti nas. Odluku ću donijeti ja, i to sam rekao, neću trpjeti pritiske sa strane – rekao je.

>> Ako je Stepinac ustaša, onda nismo daleko od toga da smo svi ustaše

>> Vulin na komemoraciji: Alojzije Stepinac bio je ustaški vikar! HDZ: Sramotna izjava

Komentara 119

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
09:57 26.06.2015.

A kada si svojevremeno prijetio iz srbijanske skupštine da ćeš za 1 ubijenog srbina ubiti 100 druge nacionalnosti onda si valjda sve razumio. Mizerijo šešeljeva.

DZ
DINAMO-ZG
10:23 26.06.2015.

O kojim to jamama govoriš, četniče vučiću? U jamama je završilo najviše Hrvata, kako u Jazovci, tako i u još preko 1500 prikrivenih grobišta diljem Hrvatske, BiH, Slovenije, pa sve do Makedonije... I to sve bez ikakvog suda i zakona, na kraju i nakon II svjetskog rata! U njih su zločinac tito i njegovi partizani (u kojima su večinu nakon rata činili četnici preobučeni u partizane!) pobacali nekoliko stotina tisuća civila, vojnika, žena i djece, odnosno "narodnih neprijatelja" kako ih nazvaše! Nad jamom u Jadovnom se okupljate svake godine i molite "za 40.000 srba koje poklaše ustaše i baciše u jamu"... A u jamu se spustili speleolozi i pronašli jednu jedinu kost! I to životinjskog porijekla! (sic!) Pa nije vrag da su svemirci odnjeli iz jame 40.000 kostura! Vi srbijanci lažete i to vam je u genima! Nije bez veze vaš Dobriša Ćosić napisao: "...srbi lažu i to im je u krvi! Od laži žive, ona im je u genima i njome se hrane..."!! Pametnome dosta! No ne čudim se ja vama, na vas uopće ne treba obraćati pažnju, daleko vam kuća od naše! Nama su problem domaći izdajnici, yugoslaveni, orjunaši, udbaši i ostaci hrvatskih ubojica i krvoloka, koji vas tu zovu i s vama blate hrvatski narod! Narod koji ih tovi kao prasad i na čijoj grbači žive bolje nego itko na svijetu! Kada se njih riješimo, neće biti problema sa vučićima, ni četnicima početnicima... Za njih smo vidjeli kakvi su ratnici i koliko brzo pale traktore i bježe, da u toj brzini i svoje kolone izbjeglica gaze... Lijep pozdrav svima koji vole Hrvatsku!

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:20 26.06.2015.

Pa debilu jedan i nemorate mi nismo ista vijera ni nacija.dali ima netko pametan da mu odbrusi jednu.Kad cujem rijecREGION sav se najezim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije