Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio brata i šogoricu

Suđenje Jakovu Dabroviću: 'Braća su bila poštovana u selu i dobri ljudi'

dabrović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
25.02.2015.
u 12:41

Optuženi Jakov Dabrović priznao je ubojstvo brata i šogorice, no brani se kako je to učinio u stanju šoka i nakon bratova napada

Nastavljeno je suđenje Jakovu Dabroviću (62) kojeg se tereti za ubojstvo svoga brata Antuna (66) i njegove supruge Marije (61) počinjeno lani u srpnju u Voćarici, nedaleko Novske. Zločin je Jakov, utvrđeno je, učinio hicima iza utomatske puške pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, a po njegovim tvrdnjama, nakon što ga je brat prvi napao i ozlijedio po glavi.

Svemu je prethodila svađa oko međe. Danas su svjedočili mještani Voćarica koji su rekli kako su znali da su braća, koja žive u susjednim kućama, imala nesporazum oko međe, do da im nije poznato da su si ranije zbog toga ikada prijetili. Nisu znali, ni slutili, da bi ta svađa toliko mogla eskalirati da dovede do ubojstva. Rekli su i da su sva tri brata Dabrović bila poštovana u selu, kao dobri ljudi. Time je završeno ispitivanje svedoka, a završna riječ obrane i optužbe bit će u petak, kada je moguća i presuda.

Optuženi Jakov Dabrović priznao je ubojstvo brata i šogorice, no brani se kako je to učinio u stanju šoka i nakon bratova napada. Također je tvrdio da je šogoricu ubio nenamjerno, prepavši se njenog izlaska van kuće dok je repetirao pušku.

>> Nastrijelio policajca i njegovu suprugu pa presudio sebi

Komentara 2

OB
ObrenM
14:06 25.02.2015.

Koji je postovani covjek naoruzan automatskom puskom?Suprugu mu je ubio,jer se i nje bojao.Jadni smo prodje li ovo kod suda.

OB
ObrenM
14:06 25.02.2015.

Koji je postovani covjek naoruzan automatskom puskom?Suprugu mu je ubio,jer se i nje bojao.Jadni smo prodje li ovo kod suda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije