Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KODIRANJE

ZIP po četvrti put organizira besplatne radionice 'Coding for Women'

ZIP
Foto: ZIP
15.02.2017.
u 13:48

Predavač će biti Ivan Čuljak, NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) po četvrti put organizira besplatne radionice 'Coding for Women', odnosno kodiranje za žene.

U ZIP-u kao razlog za radionice, koje podržava američko veleposlanstvo, ističu činjenicu da je i dalje velika razlika u broju između muških i ženskih developera.

Predavač će biti Ivan Čuljak, NET developer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure. Xamarin je alat koji omogućuje razvoj nativnih aplikacija u jednom jeziku za platforme Android, iOS, MacOS i Windows. Razvojem takvih aplikacija ubrzava se vrijeme razvoja jer se dio koda dijeli među platformama.

Polaznice će kroz tri dana naučiti osnovne i malo naprednije koncepte razvoja mobilnih aplikacija. Proći će kroz specifičnosti različitih platforma, uobičajene zahtjeve i najbolje prakse. Kroz učenje će se razviti mobilna aplikacija za Android, iOS i Universal Windows Platform s backendom na Microsoft Azure oblaku, navode u ZIP-u.

Preduvjeti za radionicu instaliran Visual studio i ispunjavanje formulara, a prijave su otvorene do 22. veljače, dok će se prva cjelodnevna radionica (od 9 do 17 sati) održati u subotu 25. veljače u prostoru ZIP-a na Remetinečkoj cesti 7 u Zagrebu. Slijede još dvije radionice u terminima 26. veljače i 5. ožujka.

>> Sabol: Danas se sve iz Hrvatske može raditi za čitavi svijet

Komentara 2

MA
masterYoda
14:59 15.02.2017.

Pokušavam zamisliti radionicu pod nazivom "coding for men ". Feministice bi se podigle na zadnje noge! No to je ta "jednakost" kojom težimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije