Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužna 1,2 mil. kn

U bolnici istraga zbog sterilizatora, transfuzija bez liječnika...

'17.09.2012., Bjelovar, Opca bolnica - Dolaskom fotoreportera Pixsella nerazumljiva obavijest zamijenjena je novom na trazenje novog ravnatelja Vibora Delica. Naime, na odjelu djelatnosti za transfuzi
'Damir Spehar/PIXSELL'
18.09.2012.
u 20:16

Pacijente je zbunila obavijest na webu da ambulanta za transfuziju neće raditi zbog dopusta

Najprije sabotaža rezanjem kabela sterilizatora, potom prijetnja blokadom računa, a onda obavijest na web stranici kojom se pacijenti obavještavaju da “od 17. do 21. rujna ambulanta Jedinice samostalne djelatnosti transfuzijske medicine neće raditi zbog godišnjeg odmora liječnika”.

Sve se to u posljednjih nekoliko dana zbilo u bjelovarskoj Općoj bolnici pa se tu zdravstvenu ustanovu u javnosti ponovno počelo tretirati kao “bolnicu slučaj”.

– Bjelovarska Opća bolnica nije “bolnica slučaj”. To je uvredljivo za većinu naših djelatnika koji pošteno, stručno i odgovorno obavljaju svoj posao – ističe dr. Vibor Delić, prije dva mjeseca izabrani ravnatelj.

Skupe liječničke pogreške

I sam je svjestan da je u bližoj i daljnjoj prošlosti bilo više događaja koji su narušili ugled te ustanove.

Podsjetimo, javnost se zgražala nad trakavicom s otpuštenim pa na posao vraćenim buntovnim kirurzima, nedugo zatim za vrijeme operativnog zahvata posvadili su se te se uvredama i psovkama “častili” kirurg i anesteziolog. Negativnoj percepciji pridonijele su i liječničke pogreške koje su završile na sudu, poput one kada je pacijentu liječničkom krivnjom amputirana noga, za što je bolnica morala platiti 330.000 kuna odštete.

>>Zbog sabotaže morali otkazati sve operacije u bolnici?

– Točno je da se nedavno dogodio incident u Jedinici samostalne djelatnosti centralne sterilizacije te sve upućuje na to da je počinitelj koji od naših djelatnika, no dok istraga to ne potvrdi, ne možemo reći da je posrijedi sabotaža – ističe ravnatelj.

Dodaje da pacijenti ipak ni jednog trenutka nisu bili ugroženi. Što se prijetnje blokadom žiroračuna tiče, Delić potvrđuje da je bolnica Gradu dužna 1,2 milijuna kuna za komunalni doprinos na temelju građevinske dozvole za novu bolnicu za koju se i ne zna kad će se graditi.

Samo hitni slučajevi

– Već sam razgovarao s gradonačelnikom i uskoro ćemo, nadam se, dogovoriti odgodu – navodi ravnatelj Delić.

Što se pak situacije s transfuzijom tiče, dogodio se nesporazum, taj odjel, tvrdi Delić, radi normalno i svi će hitni slučajevi biti uredno obrađeni.

– Spomenutu ambulantu doskora su pokrivale dvije liječnice, no prije mjesec dana jedna je otišla raditi u Zagreb. Raspisali smo natječaj i tražimo novu stručnu osobu – kaže Delić.

Komentara 3

SC
scary
21:12 18.09.2012.

"I sam je svjestan da je u bližoj i daljnjoj prošlosti bilo više događaja koji su narušili ugled te ustanove." ugled? on mora da se šali. nema tu ugleda davno, ostala je samo strava.

JO
jožek2
07:18 19.09.2012.

Ugled i dostojanstvo u našim bolnicama nestali su onog trenutka kad su famozni ministri zdravstv dozvolili nekim podobnim doktorima , da nakon radnog vremena rade u istoj ustanovi i ordinaciji privatno. -Što se dalje događalo svki normalan građanin može zaključiti, a to je ovo bezvlašče anarhija i što je najgore svađe između doktora , arezultat je takav da od nekad uglednih Hrvatskih bolnica danas se bojimo i najobičnijeg pregleda i najmanjeg operativnog zahvata.

MO
modovisisajteMaraschino
10:05 19.09.2012.

pitajte Čačiju tko je sve zaposlen u bolnici i zašto su otišli (i odlaze) svi dobri doktori iz Bjelovarske bolnice pitajte isto tako zašto bubrežni bolesnici (ali i ostali bolesnici) dobijaju lošu hranu koja je presoljena ljetos jedan primjer: uzuz hranu su bolesnici trebali dobiti malo lubenice (što je čudo jer nikakvo voće ili desert se ne dobiva) i nije bilo to puno jer veća lubenica što je to kad se podijeli....lubenica preko noći nestala... došli doktori iz noćne smjene vidjeli lubenicu i ajmo ju pojesti... fućkaš bolesnike... i onda je osoblje kuhinje samo skupilo novac da kupe novu lubenicu da bolesnici dobiju ono što su im planirali dati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije