Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Parižani za 150 godina HPD Slavulj

Foto: Antun Petračić
1/5
09.06.2014.
u 07:52

Za ulazak Hrvatske u EU Zbor grada Pariza lani je uvježbao program francuskih i hrvatskih autora, među kojima i moje skladb

Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj ove godine slavi 150-obljetnicu postojanja i neprekidnog djelovanja, a večeras se jubileju priključilo 15 članova Zbora grada Pariza, Choeur de la cité Pariz, France. U župnoj crkvi sv. Lovre u jednosatnom samostalnom koncertu izveli su i dvije skladbe Josipa degl' Ivellija, dirigenta Slavulja, te pokojnog Emila Cossetta, u čijem su 5. memorijalu sinoć nastupili u Zagrebu.

– Za ulazak Hrvatske u EU Zbor grada Pariza lani je uvježbao program francuskih i hrvatskih autora, među kojima i moje skladbe. Pozvali su me taj koncert, a za sadašnjeg gostovanja u Hrvatskoj odlučili doći na 150-obljetnicu Slavulja i 20. godina moga dirigiranja u Petrinji.

Grad je zaslužio da čuje ovaj mali zbor izvrsnih pjevača velikog glazbeno-vokalnog iskustva, rekao je Josip degl' Ivellio. Gosti su večeras pjevali ispred glavnog oltara i na koru uz orgulje, a dirigirao im je osnivač Romain Beytount. Slavljenički HPD Slavulj ne posustaje u svojoj jubilarnoj godini: ovo im je bio četvrti javni program, a već u srijedu slijedi večer evergrina. Toga dana HPD Slavulj primit će u Sisku i godišnju nagradu Sisačko moslavačke županije, večeras smo doznali od predsjednika društva Željka Crnkovića.

>> U spomen zid Crkve hrvatskih mučenika stavljene 196. i 197. mramorna kocka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije