Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinjci i Glinjani u Udbini

U spomen zid Crkve hrvatskih mučenika stavljene 196. i 197. mramorna kocka

udbina
Foto: Antun Petračić
1/5
08.06.2014.
u 19:00

Izaslanstva Grada Petrinje i Novog Sela Glinskog danas su u Udbini nazočila blagdanskoj misi u Crkvi hrvatskih mučenika

Izaslanstva Grada Petrinje i Novog Sela Glinskog danas su u Udbini nazočila blagdanskoj misi u Crkvi hrvatskih mučenika i uz njen Spomen zid u podne stavili svoje mramorne kocke sjećanja na mučeništvo Hrvata u krvavoj agresiji jugovojske i pobunjeni Srba u jesen 1991.

Ovo su 196. i 197. memorijalno obilježje na tome mjestu, a Petrinjci i Glinjani donijeli su ih na blagdan Duhova, točno 11 godina od kada je sveti Otac Papa Ivan Pavle 2. u Rijeci na Duhove 2003. blagoslovio temeljni kamen ove crkve.

Novo znamenje blagoslovio je župnik udbinski Tomislav Rogić, kojem su gosti uručili i pisana objašnjenja o stradanju u Petrinji u rujnu 1991, a u Novom Selu Glinskom iste godine u listopadu, što je i uklesano na mramorne kocke. Za crkvenu knjižnicu u osnivanju ostavljene su i knjige Petrinjski žrtvoslov Domovinskog rata, Petrinjska bojišnica 1991.-1995. i povjesnica Glinskog Novog Sela.

Na svečanosti u Udbini delegaciju Petrinje vodili su gradonačelnik Darinko Dumbović i predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Darko Dumbović, a Glinjane Ivan Horvatić, predsjednik seoskog Zavičajnog kluba. Suglasili su se da će uskoro izraditi i u Udbinu donijeti nova granitna obilježja s imenima svojih braniteljskih i oslobodilačkih postrojbi iz Domovinskog rata.

>>U Udbini održana misa u spomen na sve hrvatske mučenike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije