Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret

Zvezda u ludoj utakmici izborila Ligu prvaka, prošli Benfica i PSV

Benfica
Foto: Reuters/PIXSELL
29.08.2018.
u 23:04

Momčad iz Eindhovena je 16. put izborila Ligu prvaka pri čemu treći put u zadnje četiri sezone.

Nogometaši Benfice, PSV Eindhovena i Crvene zvezde posljednji su sudionici nogometne Lige prvaka.

U 'ljepotici' večeri Benfica je u Solunu pobijedila PAOK 4-1 i nakon lisabonskih 1-1 izborila plasman u Ligu prvaka deveti put uzastopce.

Bila je to sjajna utakmica s pet golova i nizom prilika na obje strane. Domaćin je poveo u 13. minuti golom Aleksandra Prijovića nakon sjajne akcije u četiri poteza u kojoj su sudjelovali Pelkas, Vieirinha, Mauricio i strijelac Prijović. Međutim, radost grčkih navijača kratko je trajala i Benfica je sedam minuta kasnije izjednačila golom Jardela nakon ubačaja iz kornera.

>>Pogledajte Večernji pressing s Davorom Šukerom

U 26. minuti dogodio se možda i ključni trenutak utakmica. Domaći vratar Alexandros Paschalakis je s dvije neshvatljive pogreške poklonio gostima kazneni udarac kojeg je realizirao Eduardo Salvio. Paschalakis je prvo nepotrebno spašavao jednu izgubljenu loptu koja je išla u korner, a potom je oborio Franca Cervija kada mu je ovaj 'ukrao' loptu. Sjajnih prvih 45 minuta Benfica je okrunila i trećim golom kojeg je u 39. minuti zabio Pizzi s ruba kaznenog prostora na Cervijevu povratnu loptu.

Sve dvojbe oko pitanja putnika u LP gosti su riješili u 50. minuti kada je Salvio realizirao novi jedanaesterac kojeg je skrivio Varela oborivši Jardela. U 76. minuti PAOK je ostao i s igračem manje nakon što je isključen Leonardo Matos.

Filip Krovinović je i dalje izvan stroja zbog ozljede koljena i nije nastupio za portugalski sastav.

Za iznenađenje večeri pobrinula se Crvena zvezda koja je izbacila RB Salzburg odigravši 2-2 nakon što je susret u Beogradu završio bez golova. 

Za Crvenu zvezda, koja je 1991. bila prvak Europe, ovo je prvi plasman u Ligu prvaka, dok je Salzburg sedmu sezonu u nizu zapeo u kvalifikacijama. Austrijanci su posljednji put u 'Champions league' igrali u sezoni 1994/95. kada su osvojili treće mjesto u skupini iza Ajaxa i Milana. Od tada je Salzburg čak 13 puta zapeo u kvalifikacijama, pri čemu posljednjih sedam sezona.

Benfica
1/10

Nakon sat vremena igre činilo se kako će Salzburg prekinuti crni niz jer je domaćin imao vodstvo 2-0, međutim niti to nije bilo dovoljno. Austrijski prvak je dominirao od prve minute, no gosti su se odlično branili do same završnice prvog dijela. Kada se već činilo kako je prvi dio završiti bez golova, Salzburg je poveo. Andreas Ulmer je ubacio s lijeve strane, a Munas Dabbur zabio za vodstvo. Na otvaranju drugog poluvremena domaćin je stigao i do drugog gola. Hannes Wolf je izborio kazneni udarac kojeg je Dabbur realizirao za 2-0. Međutim, gosti su se ekspresno vratili postigavši dva gola u razmaku od dvije minute, a oba gola zabio je El Fardou Ben Nabouhane (65, 66).

U nastavku susreta domaćin je jurio po pobjedu, ali nisu uspjeli i gosti iz Beograda izborili su plasman u LP. Marin Pongračić je odigrao cijeli susret za Salzburg.

Nakon što je u Bjelorusiji slavio 3-2, PSV je u uzvratu u Eindhovenu rutinski odradio posao protiv BATE Borisov pobijedivši sa 3-0. Golove za momčad iz Eindhovena zabili su Steven Bergwijn (14), Luuk de Jong (36) i Hirving Lozano (62).

Momčad iz Eindhovena je 16. put izborila Ligu prvaka pri čemu treći put u zadnje četiri sezone.

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
23:58 29.08.2018.

Moramo im čestitati. Prvo, u Beogradu su igrali bez publike. A večeras je sudac svirao nepostojeći kazneni udarac.

JU
juma
23:55 29.08.2018.

Salzburg je gubitnicka momcad poput Dinama. Da li je to u genima ili je neko prokletstvo ili karma, tesko je to reci. Ovog puta imali su veliku pomoc sudaca i opet nije islo. Zvezda nista posebno, nema tu kvalitete, ali oni su vjerovali u sebe, za razliku od igraca Dinama koji se se jucer paralizirali vec nakon 1:1, a nakon 1:2 su se prakticki predali.

CI
CiganjCZV
23:18 29.08.2018.

Salzburg ispao kao dinamo sinoc, 2 gola u 1 minuti, ljudima pada koncentracija nenormalno. Zvezdi u 6 utakmica 3 boda ce biti verovatno kao kuca posto ce igrati sa klubovima koji su dosta jaci i od samog Salzburga. Da i Partizan prodje pa da Balkanski fudbal krene liciti na 1970e. Da se razumemo, antifudbal je pobedio, isti onaj fudbal koji je igrala Srbija u Rusiji. Samo sto smo imali srece, iskoristili njihovo neiskustvo u vidu Wolfa,Lajnera, Samasekua, Haidare i Pongracica koji su jos nezreli dok je Slager pokazao da je previse pasivan za krilnog igraca. Daka i Jabo su solidni fudbaleri ali pasivni,samo brzinu imaju. Dabbur i Ramaljo su igracine. Dabbura vidim u Evertonu ili Borusiji Dortmund (timovima tog kalibra), za 2 klase je bolji od ostatka tima. Zvezda je odigrala koliko je mogla, klasicna postavka defanzivnosti, prvi gol nije morao biti jer je prvenstveno bila greska odbrane, penal nije postojao jer je Wolf sutnuo loptu. Da su jaci bili jesu, ali sta cemo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije