Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP ATLETIKA

Žunić u prvom hicu izborio finale bacanja kugle

Stipe Žunić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
Autori: Damir Mrvec, Hina
06.08.2018.
u 19:51

Natjecanje u kvalifikacijama završili su Hrvoje Čukman i Filip Pravdica.

Stipe Žunić već u prvom hicu u bacanju kugle na Europskom prvenstvu u Berlinu osigurao je finale.

Hrvatski bacač bacio je kuglu 20,61 metara, te tako za 21 centimetar prebacio potrebnu normu za finale.

Natjecanje u kvalifikacijama završili su Hrvoje Čukman i Filip Pravdica.

Hrvoje Čukman nije se uspio probiti u polufinale na 400 metara prepone, nakon što je osvojio predzadnje, 24. mjesto u kvalifikacijama s rezultatom 52.93 sekunde što je za gotovo dvije i pol sekunde lošije od njegovog osobnog rekorda postignutog ove sezone (50.58), s kojim je i izborio nastup na Europskom prvenstvu.

>> Pogledajte i svjedočanstvo Blanke Vlašić

Filip Pravdica je u skoku u dalj imao 23. rezultat, a njegovih 7,52 metra su za 49 centimetara lošiji od njegovog osobnog rekorda, koji je postigao ove godine. Norma za finale bila je točno osam metara, a tu su granicu preskočila samo dvojica, Grk Miltiadis Tentoglou (8,15 m) i Nijemac Fabian Heinle (8,02 m). Za ulazak u finale trebalo je skočiti 7,71 metara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije