Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Zubac sjajan u pobjedi Clippersa, Dončić utišao glasnu publiku u Bostonu

Foto: Reuters
1/2
13.03.2022.
u 23:43

Clippersi su nadoknadili 18 koševa zaostatka sa sredine druge četvrtine, a kad su na 7:53 minuta prije kraja došli do vodstva, više ga nisu ispustili do kraja utakmice.

Ivica Zubac ponovno je imao važnu ulogu u pobjedi svojih LA Clippersa koji su slavili sa 106-102 na gostovanju u Detroitu, a hrvatski reprezentativni centar je za 30 minuta postigao 14 koševa uz 15 skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.   

Clippersi su nadoknadili 18 koševa zaostatka sa sredine druge četvrtine, a kad su na 7:53 minuta prije kraja došli do vodstva, više ga nisu ispustili do kraja utakmice.

Najefikasniji je bio Marcus Morris s 31 košem, a važnu ulogu u završnici imao je Luke Kennard koji je potigao 11 od svojih 16 koševa postigao u zadnjih osam minuta. Reggie Jackson je bio na rubu "triple-doublea" sa 15 poena, devet asistencija i osam skokova.

Kod domaćih se ponovno istaknuo Cade Cunningham sa 23 koša, 10 asistencija i devet skokova. Jerami Grant je ubacio 21 poen.

Clippersi su se pobjedom dodatno učvrstili na osmom mjestu ljestvice Zapadne konferencije NBA lige, dok je Detroit sa 18-50 na začelju Istočne konferencije zajedno s Orlandom.

Foto: Reuters

U Bostonu je Dallas predvođen Lukom Dončićem (26 koševa, 8 asistencija, 8 skokova) slavio sa 95-92 čime je prekinuo niz Celticsa od pet uzastopnih pobjeda. Kod Mavericksa Dorian Finney-Smith je ubacio 19, a Spencer Dinwiddie 18 poena. Domaće je s 21 košem i 11 skokova predvodio Jayson Tatum, a Al Horford je ubacio 17 poena.

Dallas je s učinkom 42-26 na petom mjestu i u 'mrtvoj utrci' s Utah Jazzom (42-25). Boston je sa 41-28 na petom mjestu, s dva poraza više od četvrtoplasiranog Chicaga (41-26).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije