Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža HKS-a

Zubac je ipak bio Cibonin kad su ga prodavali Mega Leksu

Ivica Zubac
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
18.06.2016.
u 21:12

Da je HKS-ova arbitraža dala za pravo Cedeviti, Cibonin kupoprodajni ugovor s Mega Leksom pao bi u vodu a time i zarada od transfera Zubca u srpski klub

Arbitraža Hrvatskog košarkaškog saveza ostaje pri svom pa je tako ponovo odlučila isto što i u siječnju ove godine, a još tada odlučeno je ovo: "Ne odobrava se prijelaz igrača Ivice Zubca iz KK Cibona u KK Cedevita".

Na tu siječanjsku odluku žalila se Cedevita i to Stalnom vijeću sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora koje je 22. travnja donijelo rješenje kojim se, zbog sporne interpretacije dokumentacije, ukida odluka vijeća Arbitraže HKS-a i vraća na ponovno odlučivanje.

Premda je ovaj puta predsjedao Maro Ogresta, a ne Lea Erak, Arbitraža HKS-a odlučila je isto. Uvrštenjem dodatne dokumentacije, predsjednik Ogresta, Danira Bilić i Ivan Marić odlučili su u ovom zamršenom slučaju da Zubac ipak nije imao pravo prijeći u Cedevitu.

Ono što je nesvakidašnje u toj priči, a tipično je hrvatsko, jest da Zubac već mjesecima nije član Cibone koja ga je u međuvremenu prodala srpskom Mega Leksu odnosno njegovu vlasniku i igračevu menadžeru Mišku Ražnatoviću.

Stoga je i razumljivo što se Cibona zalagala da ova odluka Arbitraže HKS-a bude upravo ovakva jer bi u suprotnom njihov ugovor s Mega Leksom pao u vodu, a time i zarada od prodaje igrača.

Iz Cedevite pak kažu (direktor Užbinec) da ne razumiju zašto Arbitraža HKS-a nije raspravljala po smjernicama Arbitraže HOO-a, što ne bi trebalo umanjiti izvjesne izglede da Zubac sljedeće sezona za njih uistinu i zaigra.

Doduše, tada samo kao posuđeni igrač NBA kluba koji će Zubca krajem lipnja draftirati i koji će možda poželjeti da se nadareni centar barem još jednu sezonu razvija u Europi.

Komentara 3

Avatar links
links
21:21 19.06.2016.

žalili se aci i šukeru, hahaha

GV
golub Vaso
22:06 18.06.2016.

neće ni crveni khmeri dugo držati monopol i krasti tuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije