Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI KAO PREDNOST

Zrinjski je pobijedio Hajduk na Poljudu, ali njihov trener poručuje: Bijeli su jaki, bit će u vrhu!

14.07.2021.
u 12:15

– Hajduku je neophodan iskusan oslonac u sredini terena, ono što je u prošloj sezoni imao u Talijanu Fossatiju.

Neka Hajdukova navijača ne brine poraz od moga Zrinjskoga, poručio je trener Mostaraca Sergej Jakirović (44) nakon što je prekjučer s plemićima (petoplasirani u prošloj sezoni u Premijer ligi BiH) svladao bijele na Poljudu s 3:1. Bila je to Hajdukova generalna proba za početak natjecateljske sezone.

– Ovo je bila samo pripremna utakmica, u kojoj je Hajdukov trener Gustafsson u drugom poluvremenu uveo najjače snage. Bez obzira na poraz, u Hajdukovoj igri uočio sam dosta dobrih stvari. Osnovna je promjena da Hajduk igra u formaciji 4-4-2, da je brži, okomitiji, izravniji, silovit preko bokova – ističe Jakirović i nastavlja:

– Hajduk ima još nešto što drugi nemaju, a to je klasa Marka Livaje, koja se očituje pri svakom njegovu primanju lopte. Usto, bočni igrači veliki su im dobitak; iskusnog Mađara Lovrencsicsa poznajem još iz Ferencvarosa, Sahiti se afirmirao u Šibeniku, a mladi Biuk već je bio otkriće u prošloj sezoni.

Fali iskusni oslonac u sredini

Ima li Hajduk i nedostataka?

– Hajduku je neophodan iskusan oslonac u sredini terena, ono što je u prošloj sezoni imao u Talijanu Fossatiju. U tom dijelu igre imaju prostora za napredak – tvrdi Jakirović.

Hajduk je ponovno posegnuo za stranim trenerom. U prošloj sezoni ta je politika iznjedrila veliki pomak prema naprijed. Je li stranac na klupi doista dobitna formula za bijele?

– Talijan je ispunio cilj zbog kojega je bio doveden, ali tko kaže da pomak s bijelima ne bi ostvario i domaći stručnjak? Pa naša Akademija kontinuirano izbacuje izvrsne trenere, naši se stručnjaci dokazuju i priznati su širom Europe. No nisam protiv stranaca, treba poštovati odluke Hajdukove struke predvođene Nikoličiusom, koja sigurno zna što radi i zašto se opet odlučila za stranoga trenera. Iako je Šveđanin sigurno dobro upoznat sa situacijom u Hajduku, trebat će mu dulje vrijeme za prilagodbu jer ipak dolazi iz posve drukčijeg podneblja – kaže Jakirović.

Poruka Hajdukovim navijačima uoči početka sezone?

– Mogu biti optimisti. Hajduk ima kvalitetnu momčad i bit će sigurno opet među prva četiri u Hrvatskoj ligi. Važna stvar za bijele je povratak navijača na tribine, jer Hajduk je igranjem bez publike bio najviše zakinut od svih klubova Hrvatske lige – zaključio je Sergej Jakirović.

Hajdukova idealna momčad u novoj sezoni u sustavu 4-4-2 mogla bi izgledati ovako: Kalinić; Lovrencsics, Vušković, Elez, Čolina; Sahiti, Vuković, Atanasov, Biuk; Livaja, Mlakar. U najužem krugu kandidata za prvu momčad su i vratar Posavec, zatim stoperi Dimitrov, Dellova i Simić, ofenzivci Kacaniklic (oporavljenik), Eduok, Jairo, Dolček, Brnić, Čuić, Ljubičić te Diamantakos.

Trojica Šveđana u stožeru

Bijeli prvi put u svojoj povijesti u stručnom stožeru imaju čak trojicu Šveđana. Osim glavnog šefa Gustafssona, tu su pomoćni trener Andreas Brännström te voditelj kondicijske pripreme Torbjörn Arvidsson. Najviše plasirani hrvatski stručnjak u Hajdukovoj hijerarhiji je Imoćanin Mislav Karoglan (39), također Gustafssonov pomoćni trener. Inače, Gustafssonov životopis posve je u skladu s Hajdukovim rezultatima posljednjih godina: 42-godišnji Šveđanin, naime, nema nijedan osvojeni trofej u trenerskoj karijeri.

Hajduk u prvom kolu novoga prvenstva u subotu u 18.55 sati igra protiv Lokomotive u Zagrebu, potom 22. srpnja (četvrtak) dočekuje kazahstanski Tobol u 2. pretkolu Konferencijske lige, a 25. srpnja u Splitu ga čeka derbi s Osijekom.

Hajduk i Lokomotiva sastali su se i u 1. kolu prvenstva 2017./2018. i bijeli su tada slavili u Zagrebu s 3:1. Vodio ih je Španjolac Joan Carrillo. Godinu poslije Hajduk je prvenstvo otvorio katastrofom u osječkom Gradskom vrtu izgubivši 1:4. Trener je bio Željko Kopić.

Ključne riječi

Komentara 2

BL
blekpanther
23:02 14.07.2021.

Bit će među prvom četvoricom bili bi i sa mnom kao trenerom, ako nemogu biti ispred Istre,Lokomotive, HD i Belupa onda nek se rasformiraju!

ZA
zagi101
12:26 14.07.2021.

kolki hvalospjevi na račun Hajduka a znamo kak to obično na kraju ispadne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije