Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U RUKOMETU Hrvatske rukometašice protiv Rumunjki za peto mjesto

Zovko želi Rumunjkama naplatiti dug iz 1996.

13.12.2008.
u 09:40

Hrvatske rukometašice morat će se u subotu nešto ranije ustati jer ih u 11.30 sati očekuje susret za peto mjesto na Europskom prvenstvu. Suparnice su im Rumunjke, koje su ovdje očekivale ne samo ulazak u polufinale već i medalju. No, na zemlju su ih spustile prvo Španjolke a potom i Norvežanke.

Prije 14 godina pobijedili smo Rusiju u utakmici za peto mjesto, a prije 12 godina na EP-u u Danskoj suparnice su im u istoj utakmici bile baš Rumunjke. Slavile su pobjedu 23:17.

- Na tom prvenstvu pokazali smo da sa svakim možemo igrati, ali svakog još ne možemo pobijediti - istaknuo je izbornik Zdravko Zovko.

Mislio je na utakmice s Njemačkom i Rusijom koje danas igraju u polufinalu. Njemice protiv Španjolki, a Ruskinje protiv Norvežanki. Jer, protiv Njemica su naše rukometašice dvaput stigle veliki minus dokazavši da mogu, a protiv Ruskinja smo trebali pobijediti da na njihovim vratima nije na toj utakmici bila sjajna Suslina s 22 obrane.

- Idemo po peto mjesto, čime bismo izjednačili najbolji rezultat Hrvatske na europskim prvenstvima. Rumunjke imaju sjajnu vratarku Dinu, ali i iznimno opasnu vanjsku liniju s Neagu, Amarei i Lecusanu - istaknuo je Zovko, koji je nedavno s Podravkom uvjerljivo izgubio od rumunjskog Oltchima u Ligi prvakinja.

- Vrijeme je za malu naplatu dugova - zaključio je Zovko.

Da, davno je bila 1994. kada su Petika, Pavličić, Kolega, Bubalo i ostale osvojile peto mjesto. Hoće li u subotu dobiti nasljednice?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije