Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Obradović:

Zekić niti izvan terena nije bio curica, a za PSV igrače mora spustiti na zemlju

22.07.2017.
u 11:27

U ove dvije godine, koliko je Zoran Zekić na klupi Osijeka, uspio je posložiti momčad, mladu momčad kojoj je trebala disciplina i karakter

Došli su Osječani do Luzerna s 2:0 iz prve utakmice, ali nisu očekivali da će protivnici naučiti igrati nogomet do uzvrata. Tako da su dobili mali ‘šamar’ kada su Švicarci izjednačili, ali Ejupi je spasio stvar. Nije ga Zekić doveo bez razloga u redove bijelo-plavih.

U ove dvije godine, koliko je na klupi Osijeka, uspio je posložiti momčad, mladu momčad kojoj je trebala disciplina i karakter. E pa on ga je osigurao. Sada u odijelu i pored terena gleda što je napravio. Gleda dresove i teren na kojemu je i sam nekada igrao. Osijek mu je bio prvi klub još tamo 1992. godine kada je počeo igrati.

1/17

– Bio je odličan igrač, klasičan golgeter, karakteran. Imao je osjećaj za gol. Takvi igrači kao što je bio Zekić i koji su karakterni, koji imaju neku svoju osobnost, ponekad mogu biti vrlo teški, ali mislim da s takvim igračim treba znati raditi. To je jednostavno igrač pobjednik. Ponekad malo svojeglav, tvrdoglav, ali za igrača koji je na terenu takav, ne možete očekivati da će i van terena biti ‘curica’– opisao je Zekića Tomislav Obradović koji je s njim bio dio Intera iz Zaprešića 2005. godine. Zekić kao igrač, Obradović kao pomoćni trener.

Preuzimao je odgovornost

– Igrači su ga obožavali. Suigrači vole takve igrače koji preuzimaju odgovornost, a on je to radio. Kada je bilo najteže, on je bio tu da se postavi – prisjeća ga se Obradović još iz igračkih dana. 


A postavio se i kada je 2015. trebalo spašavati Osijek koji je na kraju te sezone završio kao osma momčad na tablici. Nakon dvije godine rada doveo ih je Zekić do trećeg pretkola Europske lige.


– Takvi igrači s karakterom obično budu dobri treneri. On ima tu jednu crtu. To je igrač pobjednik. To je sportaš koji radi prednost. Na kraju krajeva kada gledate kako jedna momčad igra u njoj vidite karakter trenera. Vidite da Osijek igra vrlo čvrsto, disciplinirano, agresivno, a takav je Zekić bio igrač. Ne voli gubiti, discipliniran je i sigurno ima autoritet nad igračima – kaže Obradović pa se okreće samoj momčadi.


– Vidi se da su bolji. Ove godine su kupili ono što im treba. Vidio je da im je nedostajala brzina, to je kupio i sada se postupno slažu. Nije lako u nogometu napraviti momčad. Momčad se stvara i slaže. Pa Rijeka se slagala tri-četiri godine, tako da nije to baš tako jednostavno, ali na dobrom je putu. Mislim da je ove godine Osijek puno čvršća i brža ekipa.

Prošle godine se Zekić prilagodio momčadi, bili su sporiji. Ne može tražiti brzu igru, ako nema brze igrače, vidio je da to nedostaje i to je dodao. Po meni mu treba još jedan kreativac koji bi razvio prednost – objasnio je Obradović koji je dobro popratio Zekićev trenerski rad. A onda najavio PSV i upozorio.


Osijek nema što izgubiti

– Rezultat diže euforiju, grad je počeo živjeti za klub. E, a sada će biti malo teže. Sada treba biti discipliniran i čvrsto na zemlji, ali mislim da je Zekić takav. Trebao bi malo spustiti ekipu na zemlju. Bit će to jedna dobra utakmica protiv jako dobrog kluba, gdje Osijek nema što izgubiti i gdje će se vidjeti karakter momčadi. Mislim da ga oni imaju i da čak mogu proći PSV. Ako budu pravi i disciplinirani, mislim da imaju šanse i mislim da su sada s Luzernom nešto i naučili. I to je dobro. Nedostaje im samo velikih europskih utakmica. To je to – zaključio je bivši pomoćni trener Dinama, ali i bivši izbornik Ruande.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:23 22.07.2017.

da nije bio pesko i curica vjerujem ali da i nije neki trener isto stoji...a to je za Osijek malo vaznije

Avatar Zampić
Zampić
11:58 22.07.2017.

Kupili su skartirane igrace iz Zagreba, Osijek su madjaroni uvijek smatrali svojim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije