Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN PLANINIĆ Bila je to njegova godina

Zoki daje poseban štih

30.12.2008.
u 19:18

Zoran Planinić najbolji je hrvatski košarkaš u olimpijskoj 2008. godini. Tako su odlučili članovi deseteročlanog Večernjakova žirija. A činili su ga treneri Aleksandar Petrović, Željko Pavličević, Zdravko Radulović, Vlado Vanjak, negdašnje igračke veličine Dino Rađa, Danko Cvjetićanin i Veljko Mršić, glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić, trenerska legenda Mirko Novosel i menadžer Duško Mišković.

Prvak Španjolske
Razigravač europskog prvaka CSKA osvojio je 92 od mogućih 100 glasova, 38 glasova više od svog jedinog pravog konkurenta, kapetana reprezentacije i Cibone Nikše Prkačina. Osim Prke, maksimalnih deset bodova dobio je još i jedini naš NBA igrač Roko Ukić. Naš lanjski laureat Marko Popović na kraju je treći.

Za 26-godišnjeg Planinića anketirani su kazali da je igrač posebne vrste koji momčadi daje poseban štih, da je netipičan branič bez kojeg Hrvatska ne može do visokih dometa. Još su dodali da je Zoki, s obzirom na visinu (199 cm), veliko taktičko oružje za trenere i da je najbolji igrač tranzicijske košarke u Europi. S Tau Ceramicom Planinić je bio prvak Španjolske, a u nacionalnoj vrsti bio je zamašnjak njezina preporoda.

Izbornici su prepoznali moralni i igrački doprinos Prkačina 6. mjestu Hrvatske u Pekingu i dobrim igrama Cibone. Kod Popovića su opet hvalili srčanost igrača koji u posljednjem napadu uvijek želi imati loptu u rukama.

Centri više nisu slabost
Ukića je izdigao visoko NBA status, a Kusa njegova pouzdanost i defenzivni ugriz pit-bulla. Priznanje je odano i nekim centrima (Nicević, Lončar, Tomić, Banić), pa je to igračko mjesto, koje se činilo manjkavim, sada snaga hrvatske reprezentacije. Sve bolji Marin Rozić dobio je nagradni bod za veliki radni elan u svakoj utakmici.

Najboljih 11
Zoran Planinić (CSKA) 92
Nikša Prkačin (Cibona) 54
Marko Popović (Unics) 28
Roko Ukić (Toronto) 25
Davor Kus (Cibona) 21
Marko Tomas (Real) 15
Sandro Nicević (Benetton) 8
Krešo Lončar (Unics) 7
Ante Tomić (Zagreb) 7
Marko Banić (Bilbao) 2
Marin Rozić (Cibona) 1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije