Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEDRANA MALEC

Jakov Fak i dalje bodri naše olimpijce, pomaže nam savjetima

Jakov Fak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.02.2018.
u 18:10

Njegov uspjeh još je veći kada se uzme u obzir da se dugo borio s bolešću i da mu je ovo povratnička sezona.

Prije nekoliko dana u red osvajača odličja srebrnom medaljom uvrstio se biatlonac Jakov Fak. Prije osam godina u Vancouveru Jakov je, kako mi to volimo reći, Hrvatsku iznenadio broncom na utrci sprinta, a sada je pod velikim pritiskom javnosti za Sloveniju doskijao do srebra.

Viđali smo se po Selu posljednjih dana, bio je miran, ne previše zadovoljan rezultatima s prve dvije utrke, ali opušten i fokusiran, siguran u to da na ovim Igrama može pružiti više.

Jakov Fak
1/8

Njegov uspjeh još je veći kada se uzme u obzir da se dugo borio s bolešću i da mu je ovo povratnička sezona. Na žalost, ozljede i bolesti za sportaše su najgore što im se može dogoditi, a kako se i sama sa sličnim borim cijele ove sezone, vidjeti da je moguće vratiti se na višu razinu i nakon loše sezone, meni je dodatni motiv za napredovanje.

Uglavnom se susrećemo u restoranu, ručamo zajedno, popričamo o svemu što se događalo tijekom sezone. Na kraju ispada da smo mi u zimskim sportovima najviše povezani baš sa Slovencima.

Cijele godine treniramo skupa, provodimo vrijeme na istim lokacijama i pomažemo jedni drugima, tako da nas se ovdje najčešće može vidjeti kako se družimo jedni s drugima. Iako stalno čujemo i čitamo o problemima između Hrvatske i Slovenije, među nama sportašima to se ne osjeti. Mi se, naravno, često šalimo na sve to što se događa.

Jakov je dugo bio dio našeg tima, rado se sjeti svojih prvih Olimpijskih igara, ali se u slovenskom timu osjeća kao doma i potpuno se uklopio. Na žalost, nisam ga imala priliku sresti nakon što je osvojio medalju, ali jedva čekam vidjeti ga, čuti njegove dojmove i čestitati mu. Primiti bilo kakav savjet od takvog sportaša za mene je neprocjenjivo. 

Komentara 13

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
18:26 20.02.2018.

Malo čudno koliko medijske pozornosti pridodaje V. L. osvajaču brončane medalje jedne strane zemlje u jednom sasvim sporednom sportu osim ako ne želi malo stvorit razdora u našem olimpijskom odboru ?

Avatar Idler 3
Idler 3
18:34 20.02.2018.

A na kojem jeziku ih bodri ??? Mislim ono, ja morem razmet slovenski al za većinu ostalih Hrvata baš i nisam ziher ?!

PA
Pajdo
20:32 20.02.2018.

Hahaahaa zato ih nema nigdje PARAZITI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije