Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao jaje jajetu

Znamo da ih ne prepoznajete jer to nisu Vatreni, ali su u 'našim' dresovima upravo osvojili Kup

Hapoel Beer Sheva
Foto: https://twitter.com/thesportsrabbi
14.07.2020.
u 15:05

Izraelski klub nastupio je dresovima koje je najavio kao retro verziju kakvu su nekoć nosili njegovi igrači

Finale izraelskog Državnog kupa proteklo je u ponedjeljak na neki način u znaku Vatrenih.

Naime, nogometaši Hapoel Beer Sheve na travnjak su istrčali u dresovima gotovo identičnim u kakvima nastupaju hrvatski nogometni reprezentativci, a zanimljivost kaže da su im nadaleko čuvene kockice donijele naposljetku sreću.

Slavili su 'hapoelci' u završnom ogledu s 2:0 protiv Maccabija Petah Tikve, pa se tijekom slavlja i ogrnuli šalovima kakve nose brojni hrvatski navijači.

Plagijat? Mnogima je takav zaključak pao na pamet, no pravu istinu mogao bi nam jednoga dana otkriti naš nekadašnji reprezentativac Giovanni Rosso.

Naime, dres Hapoela na društvenim mrežama je najavljen kao retro verzija kakvu su nekoć nosili nogometaši tog kluba, a da je tome doista bilo tako, posvjedočila nam je jedna fotografija s Twittera.

Djeluje poput dresova kakvi su se nosili devedesetih godina, a budući da je Rosso sredinom tog desetljeća bio član upravo Hapoela Beer Sheve, vjerojatno će bolje od svih nas znati od kada su točno kockice tamo 'u điru'.

Istina, i ta je stara verzija Hapolevih dresova neodoljivo podsjećala na našu tadašnju, međutim nećemo u ovome trenutku nagađati kome je i tko poslužio kao inspiracija, uostalom, možda u konačnici govorimo i o slučajnosti (barem dopustimo i takvu mogućnost).

Bilo kako bilo, vjerujemo da se većini hrvatskih navijača nije bilo teško opredijeliti za koju stranu u ponedjeljak navijati, dakako, ako su slučajno negdje na satelitu uhvatili spomenutu utakmicu.

Komentara 12

Avatar bluffer
bluffer
17:01 14.07.2020.

od moga prvog posjeta izraelu jos vise ga volim i cijenim,osim hrvatske jos samo navijam za izrael a od danas i za hapoel

MA
Mama
17:55 14.07.2020.

ma svejedno neki ponos,Barcelona ,pa cak i Izraelci

GE
geler203
16:22 14.07.2020.

Očekujem pri slijedećem pojavljivanju naše reprezentacije na prsima Davidovu zvijezdu i dijeljenje knjige "Židovski Zagreb".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije