Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI SA SRCEM

Zlatku Mateši u bolnici u Barceloni ugrađeno pet premosnica

\'24.02.2010. Zagreb, Hrvatska - Zlatko Matesa, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora. photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/Pixsell
30.09.2012.
u 09:32

- Za sada je informacija da je dobro što je najvažnije - rekao je Josip Čop, glavni tajnik HOO-a

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, trenutno se nalazi u bolnici u Barceloni gdje je na pretragama i izvan životne opasnosti. Mateša se loše osjećao na sastanku sjednice izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori. Nekoliko delegata, među kojima i Janez Kocijančič, predsjednik Slovenskog olimpijskog odbora, priskočili su mu u pomoć.

Prvo su svi pomislili da je riječ o srčanom udaru. Kako u Andori nema bolnice gdje su se mogle napraviti temeljne pretrage, Mateša je prevezen u dva sata udaljenu Barcelonu. U bolnici su napravljene sve moguće pretrage koje se tiču srca. U prvi trenutak se mislilo da nije ništa strašno, no stanje je puno ozbiljnije. Mateša je u kasnijim satima završio na operacijskom stolu. Ugrađeno mu je pet premosnica (bypassova) što se radi obično tako da se dio vene iz noge uzima kako bi se premostile zakrčene srčane krvne žile.

Slijedit će duga rehabilitacija pa je upitno hoće li se Zlatko Mateša uopće moći kandidirati za novi mandat predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora na čijem je čelu od listopada 2002. godine (naslijedio je Zdravka Hebela). Izbori bi se trebali održati 14. listopada, no s obzirom na njegovo stanje postoji mogućnost da se prolongiraju.

Za vrijeme Matešinog desetogodišnjeg mandata, Hrvatska je na ljetnim i olimpijskim igrama osvojila ukupno 22 medalje od čega pet zlatnih.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
16:03 29.09.2012.

Dragi Premijeru, sve najbolje ti želimo !

OB
-obrisani-
15:48 29.09.2012.

užas..

SL
slavicabosnjak317
16:25 29.09.2012.

Nikad mi nije bio drag ni simpatičan ali ipak mu želim što brže ozdravljenje. Kako kaže ona stara izreka " ne poželi drugom ono što ne želiš da se dogodi tebi i tvojima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije