Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETI U PARIZU

Kumrić osigurao Rio na judaškom Wimbledonu!

Judo
Jonas Güttler/DPA/PIXSELL
18.10.2015.
u 20:09

- Nije medalja, imaš još posla do Rija, ali dobro je. Nakon srebra u Taškentu i ovog petog mjesta skočio sam na ljestvici, ali nema stajanja - rekao je Zlatko Kumrić.

Hrvatski judaš Zlatko Kumrić zaista je u velikoj formi. Nakon srebra na Grand Prixu u Taškentu, Kumrić je otišao na Grand Slam u Pariz i odličnim borbama osvojio peto mjesto te praktički osigurao put na Olimpijske igre u Rio!

Dok su u Dubrovniku brojne hrvatske judoke osvajale medalje, u glavnom gradu Francuske, Zlatko Kumrić (do 100 kg) je bio jedini hrvatski predstavnik. 

Iako je judo potekao iz Japana, status Grand Slama u Parizu je dosegao potpuno nove visine na globalnoj ljestvici. Ono što je Wimbledon za tenis, to je Grand Slam u Parizu za judo.

Upravo zbog toga, osvojeno peto mjesto Kumrića veliki je rezultat, kojeg pojačava činjenica da je tom pozicijom osvojio i 100 bodova, čime je praktički osigurao plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine. Iako ima još šest mjeseci do finaliziranja liste sudionika olimpijskog turnira, Kumrić je napravio ključne korake prema Copacabani.

U prvom kolu je pobijedio Argentinca Baccina, a u drugom kolu Rusa Bisultanova, dok je u borbi za polufinale poražen u iznimno napetoj borbi, u kojoj su odlučile nijanse (2-1 u opomenama) od Brazilca Buzacarinija. Vratio se pobjedom bez borbe protiv Kanađanina Reyesa (ozljeda), a zatim nije uspio u borbi za broncu, što bi bila prva hrvatska muška medalja na Grand Slamu u Parizu.

Veličinu sportaša pokazuje i Zlatkova reakcija na peto mjesto, kojeg je osvojio porazom od Čeha Krpaleka, svjetskog broja 1 i svjetskog prvaka iz 2014. godine:

- Nije medalja, imaš još posla do Rija, ali dobro je. Nakon srebra u Taškentu i ovog petog mjesta skočio sam na ljestvici, ali nema stajanja.

Nakon Pariza Kumrić ide na Grand Slam u Abu Dhabi. Ako je suditi po posljednjim rezultatima, i u arapskom svijetu će ciljati visoko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije