Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ISKRENO

Zlatko Dalić otkrio koja utakmica mu je bila najteža: Da sam tad izgubio, otišao bih

TOP 100 fotografija u 2021. godini
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
23.12.2021.
u 11:30

- Mislim da je sjajna nogometna godina iza nas u svim selekcijama, u svim segmentima. Još je tu HNL, koji je sjajan.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ostat će na toj prestižnoj poziciji i nakon Svjetsko prvenstva 2022. u Kataru, a kakve sve emocije je kroz ove četiri godine doživio, o čemu je razmišljao i čemu se nada, otkrio je u intervjuu za Novu TV.

Ovu godinu na izmaku ocijenio je četvorkom, ponajprije zbog ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva.

- Da je bio uspješniji bila bi čista petica. Mislim da je sjajna nogometna godina iza nas u svim selekcijama, u svim segmentima. Još je tu HNL, koji je sjajan - kazao je Dalić i otkrio koja mu je utakmica bila najteža:

- Najteža je bila protiv Škotske u Glasgowu, kad smo morali pobijediti za plasman dalje iz skupine. Ta je utakmica odlučivala moju sudbinu. Da smo izgubili, napustio bih klupu reprezentacije jer nisam ostvario cilj. Rusija je također bila teška jer je imala veliki ulog. Dominirali smo svih 90 minuta. Rusi su morali sami sebi zabiti jer smo mi bili sjajni. Te dvije utakmice su bile zaista teške.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Luka Modric, Zlatko Dalic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ali, sve to je sad iza njega i vatrenih, bitno je ono što slijedi u više nego zanimljivoj 2022. Najprije prijateljske utakmice...

- Znamo s kim ćemo igrati, ali dajte da to potvrdimo. Imat ćemo jednu lakšu provjeru, a druga će biti sjajna utakmica u Dohi, otvarat ćemo stadion 29. ožujka. Mislim da je to sjajna prilika za upoznavanje Katara, malu prilagodbu - otkrio je i izrazio želju za 2022.:

- Želim da Hrvatska bude konkurentna i da ponovo donesemo hrvatskom narodu veselje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije