Naslovnica Sport reprezentacija

Ovo je slučaj koji će otkriti je li Zlatko Dalić samostalan izbornik

Naš izbornik Zlatko Dalić još nema kompletiran stručni stožer, u njemu su, od početka, Marijan Mrmić kao trener vratara, te od kraja prošle godine Ivica Olić
28. veljače 2018. u 08:50 7 komentara 3158 prikaza
Pogledajte galeriju 1/7

Malo je više od 20 dana do sljedeće utakmice naše najbolje nogometne reprezentacije. Riječ je o prijateljskom susretu 23. ožujka, susretu protiv Perua, a četiri dana kasnije protiv Meksika. A naš izbornik Zlatko Dalić još nema kompletiran stručni stožer, u njemu su, od početka, Marijan Mrmić kao trener vratara, te od kraja prošle godine Ivica Olić. U planu su bila još dvojica, Dražen Ladić i Darijo Srna, no njih dvojica još i danas sve oko reprezentacije gledaju sa strane.

BIVŠI REPREZENTATIVAC Ivica Olić otkriva kako se snalazi u novoj ulozi: Ovo je puno teže

Ladić na čekanju

Nažalost, zbog dopinga i kazne Darijo Srna neće konkurirati za taj posao, čak ni za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Hoće li umjesto njega Zlatko Dalić poželjeti nekog drugog, zasad nije obznanjeno. A Dražen Ladić i dalje je na čekanju. Valjda se to čekanje neće pretvoriti u propalo vrijeme, kao što se to dogodilo brojnim našim radnicima čije su tvrtke imale problema i čekale bolje dane.

Hrvatski nogometni savez nije u poziciji kao te tvrtke, ima novca, posluje odlično, uredno puni svoj proračun i novac za Ladićevu plaću nije problem. No, Savez, izgleda, ima drukčijih problema.

Dok je Šuker držao najjače pozicije nije kroz Izvršni odbor potvrdio Ladića. Doduše, kad je Olić potvrđen, izbornik na listu pomoćnika koje je trebala potvrditi nogometna vlada nije ni uvrstio Ladića. Zacijelo na temelju sugestija da s time pričeka.

Sad su malo drukčiji vjetrovi u HNS-u, očito Šuker više nije samostalan i vidjet ćemo kako će odlučiti ako Dalić pošalje novu listu pomoćnika na kojoj će biti i legendarni vratar vatrenih.

Ubrzo nakon ustoličenja u relativno trajnu poziciju izbornika, Dalić je nahvalio Šukera.

– Surađujemo besprijekorno, ne postoji riječ koja ne bi bila pohvalna. Dominira čista pozitiva. Predsjednik mi je omogućio rad, mir i samostalnost, sve što sam trebao, dobio sam. Na predsjednika se uvijek mogu osloniti – govorio je Dalić.

No, Ladića i dalje nema, vidjet ćemo hoće li se naći na popisu stožera za te utakmice u Americi u ožujku. Ne bude li ga, nećemo se previše čuditi, kod nas je ionako uvriježeno da ono što vrijedi danas, sutra više ne vrijedi, riječi ionako u našem podneblju olako izlaze bez ikakve odgovornosti. Neće biti čudo ako ni do Perua i Meksika ne bude odluke o Ladiću ili cjelovitom stožeru, pa Dalić opet bude pomirljiv.

Miješaju se karte u HNS-u

– Ima vremena, meni je važno da imam stožer za Svjetsko prvenstvo – govorio je izbornik.

No, držimo da bi bio red i da bi bilo dobro za reprezentaciju da cijeli stožer provede taj tjedan u SAD-u zajedno, to je dobra uvertira za pripreme za Rusiju kada će biti puno dulje zajedno. A ulazak Dražena Ladića, koji je Daliću bio šef u mladoj vrsti, a Dalić njemu u Emiratima, bio bi normalan. No, ako tu želju Savez ne ispuni Daliću, onda je priča o njegovoj samostalnosti i kako je sve dobio od Šukera – floskula. Doduše, zbog miješanja karata u odnosima u HNS-u, sad bi baš Davor Šuker mogao biti prvi zagovornik (zasluženog) ulaska Ladića, kako bi pokazao da stoji iza izbornika i da mu je doista omogućio sve što treba. Pa i tu samostalnost kojom se hvalio Zlatko Dalić.

Srnina suspenzija ‘Darijo će i dalje igrati, fizički je i psihički već sad spreman’ Kolinda Grabar-Kitarović i Zlatko Dalić ULOVIO GA U MADRIDU Izbornik se na Instagramu pohvalio fotografijom s legendom! Zlatko Dalić Fifina ljestvica Hrvatska ostala na 15. mjestu, Njemačka i dalje prva
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Nordovest:

  A koje li strašne brige da li je on samostalan i nekakva "veličina". Najobičniji populist koji gleda kako da skuplja "popularnost" kod marginalaca. Zamisli koje on sad moralne veličine želi u "svoj" stožer pa bi mu to valjda svakako trebalo ... prikaži još! dopustiti, dopingiranog Srnu ili Ladića koji je dobio otkaz kao izbornik mlade reprezentacije Hrvatske jer je pravomoćno osuđen radi falsificiranja police osiguranja i pokušaja naplate štete iz saobračajne nesreće u kojoj je bio kriv. Podržavaju ga "moralisti" iz NH, torcide, i njima slični.

 • Avatar x-y
  x-y:

  tko jos normalan i pametan prati i podrzava od navijaca i naroda otudjenu privatnu prciju... dno dna....

 • sudbina x:

  Ima Mrmića pa što će mu onda još i Ladić...? On mu samo može donjeti nervozu u stožeru...