Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAM ENERGIJU I AMBICIJU'

Zlatko Dalić će prestići i rekordera Ćiru! 'On je idealan čovjek za našu reprezentaciju'

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
09.12.2021.
u 14:00

Zlatko je idealan za vođenje Hrvatske, daje cijelog sebe i ima rezultate, rekao je Kustić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je srebrni izbornik potpisao novi ugovor koji ga sa Savezom veže do Europskog prvenstva 2024. godine.

Savezu zaradio 60 milijuna eura

– Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća povlastica koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za Euro 2024., a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, vjerujem da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad – izjavio je izbornik Dalić.

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Izbornik Hrvatske reprezentacije Zlatko Dalic.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić je pak nakon sjajno odrađenog posla dodao:

– Naravno da Zlatko samo na temelju srebra u Rusiji treba imati bezgraničan kredit kod svih nas, ali sve što je napravio s reprezentacijom nakon tog srebra pokazuje da je idealan čovjek za vođenje Hrvatske. Ostvario je uistinu sve rezultatske ciljeve, dva puta smo kao prvi u skupini izborili velika natjecanja, a pritom je iznimno uspješno proveo zahtjevnu smjenu generacija pa danas opet imamo reprezentaciju s velikom perspektivom. Zlatko je čovjek koji spaja, koji promiče zajedništvo, koji zaista cijelog sebe daje u ovaj posao i za nas je bilo jedino logično ponuditi mu produžetak ove uspješne suradnje. Hvala mu što je prihvatio naš prijedlog i što smo se zaista lako dogovorili oko svega. Savez će, kao i do sada, biti puna podrška izborniku i reprezentaciji, radujemo se novim izazovima i novim uspjesima.

>>> Najuspješniji izbornik u povijesti vatrenih dobio novi ugovor

Kustić je u pravu, Dalić je vrhunski odradio smjenu generacija. Hrvatska je u tri godine, iz različitih razloga i situacija, ostala bez čak 14-orice srebrnih junaka iz Rusije; Subašića, Lovre i Nikole Kalinića, Jedvaja, Ćorluke, Vrsaljka, Pivarića, Strinića, Rakitića, Badelja, F. Bradarića, Rebića, Pjace i Mandžukića, odnosno ostala samo na njih devet: Livakoviću, Lovrenu, Vidi, Ćaleta-Caru, Perišiću, Modriću, Brozoviću, Kovačiću i Kramariću. I takav, nezabilježen odljev igrača u tako kratkom razdoblju, Dalić je s Hrvatskom prošao bezbolno. Najprije je prošao jedne uspješne kvalifikacije, pa zatim osmina finala Eura, pa druge uspješne kvalifikacije. A od svih nagrada za odlazak na velika natjecanja HNS je u Dalićevoj eri zaradio nešto preko 60 milijuna eura.

Ćiro 72, Bilić 65, Dalić 54

Podsjetimo, Zlatko Dalić preuzeo je hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. godine te ju je iz teške situacije uspio dovesti do Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dalić je u Rusiji poveo vatrene do finala SP-a, odnosno srebrne medalje koja je tu generaciju upisala u povijest hrvatskog nogometa. Dalić je potom uspješno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gdje je izborio drugi krug natjecanja, a potom i postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja, osvojivši prvo mjesto u skupini H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Između tih kvalifikacija, Dalić je s vatrenima dvaput izborio ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

25.11.2021., Zagreb - Uzvanici dolaze na svecani rucak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronuom u hotelu Esplanade. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic i Miroslav Ciro Blazevic.
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

S ovim produljenjem ugovora Dalić je dobio šansu biti drugi izbornik uz Slavena Bilića koji će Hrvatsku voditi na dva Europska prvenstva. A Bilića će, i to već iduće godine, Dalić prestići po broju utakmica na klupi vatrenih. Za to mu treba još 11 utakmica, jer Bilić je na 65, a Dalić na 54. No, budući da nas uoči SP-a u Kataru (kreće krajem studenog) očekuju tri prijateljske te šest utakmica Lige nacija, jasno je da će Dalić već nakon tri utakmice u skupini SP-a prestići Bilića.

Tada će se približiti na samo šest utakmica legendarnom Ćiri Blaževiću, koji je vatrene vodio rekordnih 72 puta. No, budući da je sada jasno da će nas Dalić voditi i u kvalifikacijama za Euro 2024. godine, to znači da Ćiro neće još dugo biti rekorder. Dalić je sve bliže da baš u svim kategorijama postane najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti. Ostane li do kraja ugovora, na klupi vatrenih bit će sedam godina.

Komentara 9

KL
Klavocin
23:02 09.12.2021.

Našminkani daliću odmah rezervira mjesto za vlašića, gori je od balaban, ha ha i to igra za nogometnu reprezentaciju, a izgleda ko dizač utega, mali liči pešalovu

DU
Deleted user
14:22 09.12.2021.

Ćiro je imao ono nešto, a Dalić ima dva puta toliko, i samo neka ostane svoj i neovisan onda nam takav izbornik treba ...

Avatar joshan
joshan
15:19 09.12.2021.

mene samo zanima,dali ovi,koji godinama tvrde,da dalić ima sreće,ikada posumnjaju u svoju intiligenciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije