Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Može li Saračević prekinuti crni niz s Barcelonom?

23.11.2017.
u 16:21

– Prvi izbor na lijevom vanjskom bit će Damir Bičanić, a svoju minutažu u napadu dobit će i Matej Hrstić.

Rukometaši PPD Zagreba večeras će u Areni (19 sati) u elitnoj skupini Lige prvaka ugostiti Barcelonu. Kada bismo se vratili dvadesetak godina unatrag, onda bi to bio veliki rukometni spektakl, veliki derbi u kojem nema favorita. Prije dvadesetak godina ova dva kluba igrala su nekoliko uzastopnih finala Kupa prvaka.

Danas je Barcelona ostala u vrhu europskog rukometa, a zagrebaši su posljednji put bili u polufinalu ovog elitnog natjecanja 2000. godine, dakle prije punih 17 godina.

Sedam trenera nije uspjelo

Barcelona u Zagrebu gostuje deseti put. I nijednom nisu izgubili bilo da se igralo u Ledenoj dvorani ili Areni. Sedam trenera PPD Zagreba nije uspjelo položiti Barcelonu na leđa, i to redom Abas Arslanagić (1996. - 21:23), Josip Glavaš (1997. - 23:30), Velimir Kljaić (1998. - 22:28 i 1999. - 22:22), Lino Červar (2001. - 17:29), Nenad Kljaić (2010. - 26:33), Ivica Obrvan (2012. - 30:31), Slavko Goluža (2013. - 21:32) i Veselin Vujović (2015. - 23:25). Sada je na red došao Zlatko Saračević. Može li on postati prvi trener zagrebaša koji će se moći pohvaliti pobjedom nad Barcelonom?

1/9

– Ne znam hoću li postati prvi trener PPD Zagreba koji će pobijediti Barcelonu, ali znam da se nećemo predati do zadnje sekunde. Imam nekoliko objektivnih problema. Preko noći ostao sam bez dva prva šutera, Mandalinić je otišao u Füchse, a Žarka Markovića muče prepone. Možda je još veći problem što su igrali doslovce potonuli nakon nesretnog poraza u Nantesu. Više sam vremena proveo s njima u razgovoru, nego što smo trenirali – iskreno će Saračević.

Plakao sam kao malo dijete

Kako će te nadomjestiti dolazaka Mandalinića?

– Prvi izbor na lijevom vanjskom bit će Damir Bičanić, a svoju minutažu u napadu dobit će i Matej Hrstić. Drugog izbora nemamo – istaknuo je Saračević kojem je Barcelona zauvijek ostala u lošem sjećanju.

– Izgubio sam sa Zagrebom dva finala Kupa prvaka od njih. Posebno je bolno bilo finale 1998. godine. Prva utakmica igrala se kod njih, u Blau Grani. Na poluvremenu je bilo obećavajućih 10:10, a onda je u nastavku počeo show austrijskih sudaca Willea i Vorderleitnera. To je bilo prvi put da sam nakon utakmice plakao kao malo dijete. Tako su nas oštetili da je to bilo ružno gledati – istaknuo je Saračević, koji je na toj utakmici postigao osam pogodaka.

Gotovo dvadeset godina poslije imat će priliku da se barem malo osveti Valeru Riveri, treneru Barcelone u to vrijeme. Naime, danas za klub igra njegov sin, istog imena i prezimena...

Ivica Obrvan je nakon Velimira Kljaića bio najbliži pobjedi nad Barcelonom u Areni. Bilo je 30:31, a da danas ta momčad Zagreba istrči na parket Arene, Barcelona bi bila u ozbiljnom problemu. Pazite, na vratima Pešić (danas u Meškovu) i Šego (Pick Szeged), na krilima Vukić (Meškov) i Horvat (ostao u Zagrebu). Na crti Marić (Melsungen), a u vanjskoj liniji Kopljar (Füchse) i Stepančić (PSG), a specijalist za obranu Gojun (Füchse). 

Komentara 1

ČI
čikaga
19:44 23.11.2017.

Može kad na vrbi rodi grožđe. Ne razumijem što mu je to trebalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije