Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andro Krstulović Opara

Nema panike, Europsko prvenstvo u rukometu igrat će se i u Splitu!

Andro Krstulović Opara
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/8
20.11.2017.
u 16:23

Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni. Nikakvog govora o upitnosti održavanja Europskog prvenstva u Splitu nema - poručio je Opara

Europsko prvenstvo u rukometu će biti i u Splitu. Mi ćemo ga ovdje otvoriti. Grad će platiti najam Spaladium arene onoliko koliko mi smatramo da treba, a druga strana neće biti zakinuta - poručio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara

Naime, u ponedjeljak je na portalima izašla informacija kako Hrvatski rukometni savez u panici jer još nema potvrdu Grada Splita o domaćinstvu, kao ni potpisan ugovor, iako je za otvaranje, utakmicu Hrvatske sa Srbijom, koja se treba održati u Spaladium areni, već prodano 10.000 ulaznica, a Europskoj rukometnoj federaciji popis gradova domaćina i potpisane ugovore trebaju biti dostavljeni do ponedjeljka. 

Andro Krstulović Opara
1/18

- Neke tendenciozne vijesti i natpisi su samo u službi pritiskanja mene i zauzimanja boljih pozicija u pregovorima od strane nekih drugih igrača. Pitanje je novca, a ja sam tvrd pregovarač i ne pristajem na cijene koje Grad ne treba platiti iz svog proračuna - rekao je Opara.

Spaladium arena nikad nije dovršena, njom upravlja tvrtka APN Sportski grad u stečaju, a u dvorani se povremeno održavaju koncerti, sajmovi i sportske manifestacije. Međutim, APN Sportski grad navodno od Grada Splita traži  milijun i 50 tisuća kuna kako bi pokrili troškove dovođenja u red dvorane čija je gradnja počela 2009. godine, za Svjetsko rukometno prvenstvo, a Grad je navodno spreman izdvojiti 900.000 kuna. Opara to nije htio potvrditi, a na pitanje koliko oni traže a koliko je Grad Split spreman platiti rekao je kako neće licitirati.

- Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni. Nikakvog govora o upitnosti održavanja Europskog prvenstva u Splitu nema - poručio je Opara.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
11:29 23.11.2017.

Pod hitno im oduzeti prvenstvo,em sto ce izazvati nered jos ce nas osramotiti u svijetu.Zasto se ta arena uopce gradila tko kaze da ako arenu ima milijunski Zagreb da je mora imati jedno malo vece selo Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije