Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI U NBA LIGI

Žižić već na pragu Reala, Barcelona čeka Hezonju

Mario Hezonja
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
02.08.2020.
u 14:00

Inače, Panathinaikos je za Hezonju spreman dati i više no Dubrovčanin u ugovoru ima da se, ako se vraća u Europu, prvo mora ponuditi svom bivšem klubu

Premda je o tome već bilo govora, sada se već naveliko piše o povratku dvojice hrvatskih NBA igrača u Europu. O Omišaninu Anti Žižiću (23) kao budućem centru velikog Real Madrida i povratku Dubrovčanina Marija Hezonje (25) u jednako veliku Barcelonu. Specijalizirani portal Eurohoops objavio je tekst u kojem se Žižićev povratak u Europu smatra gotovom stvari. Eurohoops ne samo da ne piše neprovjerene informacije nego je riječ i o portalu na kojem snažan utjecaj ima Žižićev europski menadžer Miško Ražnatović. Iako se najviše spominje madridski klub, Žižića želi i Vujčićev Maccabi.

Ono što Žižiću treba da bi potpisao već dogovoreni posao za Real jest da ga njegov dosadašnji NBA klub Cleveland pusti da ide i prije no što službeno završi, produžena, NBA sezona, odnosno prije no što ondje počne prijelazni rok predviđen za listopad. Jer, trener Pablo Laso svoje će pojačanje htjeti odmah, na kolovoškim pripremama, a ne da mora čekati igrača još dva mjeseca. A Cavsi to mogu učiniti već sada jer ne sudjeluju u karantenskoj završnici NBA sezone u Orlandu.

Žižić ima iskustvo u Euroligi

Dubrovčanin Mario Hezonja svojevremeno je, baš kada mu se počeo otvarati prostor u Europi, odlučio otići u NBA ligu. Reklo bi se s pravom jer te je godine izabran kao peti pick NBA drafta, što mu je jamčilo zaradu od 11,7 milijuna USD u tri prve sezone, što je, priznat ćete, novac koji se teško odbija uime čekanja prave prilike u euroligašu.

No, Hezonja pravu priliku nije dobio ni u NBA ligi pa sada razmišlja bi li mu se isplatilo vratiti u Europu, posebice zato što ga u Barceloni žele i što to ne skriva ni njihov novi trener Šarunas Jasikevičius. Iz vremena dok je on igrao za Barcelonu, legendarni Šaras pamti Hezonju kao tek pristiglog 17-godišnjaka, a danas se nada da “Super Mario” neće odoljeti njegovu zovu.

Hezonji velika uloga u Barci

Ono što ovdje može biti Šarasov problem jest da Hezonjih Portland ode daleko u doigravanju, a sve bi to značilo dugi ostanak Hezonje u NBA klubu i mogućnost da Barcelona od njega odustane. Uostalom, i on sam mora odlučiti hoće li ostati u Portlandu (to je njegova opcija) za 1,8 milijuna USD (od čega barem 40 posto pojede porez) ili će prihvatiti Barcinu financijski primamljiviju ponudu.

Javier Maestro, novinar specijaliziranog španjolskog košarkaškog portala Encenstando, piše da Hezonja u Europi može zarađivati više novca i imati puno veću ulogu nego što bi imao u NBA klubovima. Štoviše, neki ga čak vide i u početnoj postavi Barcelone. Jasikevičius vjeruje da iz svestranog hrvatskog krila može izvući puno više nego njegovi NBA treneri. Inače, Panathinaikos je za Hezonju spreman dati i više no Dubrovčanin u ugovoru ima da se, ako se vraća u Europu, prvo mora ponuditi svom bivšem klubu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije