Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA

Živi bili pa vidjeli - tri kluba za naslov?!

15.12.2008.
u 09:14

Ne majstorica, nego tri majstorice odredit će prvaka argentinskog prvenstva Aperture, jer su Boca Juniors, San Lorenzo i Tigre završili redovni dio sezone poravnati.

Argentina je po mnogočemu osobita: svake se godine igraju dva odvojena prvenstva, Apertura (Otvaranje) i Clausura (Zatvaranje), a razlika pogodaka i međusobni susreti ne utječu na poredak.

Tako su nakon zadnjeg, 19. kola poravnati ostali Boca, San Lorenzo i Tigre, koji će odigrati dodatni "majstorski" turnir radi određivanja prvaka.

Trostruki se zaplet dogodio jer su sva tri vodeća sastava pobijedila. Boca je svladala Colon s 3-2, San Lorenzo je u gostima bio bolji od Argentinosa s 1-0, a istim je rezultatom Tigre nadjačao Banfield. Bilo bi još luđe da su sva tri kandidata remizirala, jer bi onda došlo do turnira četvorica: Lanus je pobijedio San Martina s 1-0 i ostao četvrti, s dva boda zaostatka za spomenutom trojkom.

Na začelju ljestvice je ostao proljetni prvak, River Plate, prvi puta u svojoj povijesti. "Milijunaši" su u 19 kola postigli samo dvije pobjede, što je negativan rekord kluba, no barem neće automatski ispasti: ispadanja se u Argentini određuju na temelju trogodišnjeg prosjeka bodova, a River ih je u proteklim sezonama skupio dovoljno za spokoj – pod uvjetom da mu se ne ponovi ovakva sezona.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije