Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI REKLI SVOJE

Žestok udarac za VAR: Hoće li ga zbog ovog užasnog podatka ukinuti?

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League - Molineux Stadium
Andy Rain/PA Images/PIXSELL
02.06.2021.
u 11:30

Samo 26 posto podržalo je uporabu VAR-a, a 97 posto tehnologiju gol-linije jer pruža gotovo trenutačne rezultate.

Studija koju je u Engleskoj provelo Udruženje navijača nogometa (FSA) pokazala je da više od 40 posto navijača vjerojatno neće dolaziti na stadione zbog uporabe sustava Video Assistant Referee (VAR).

Istraživanje, koje je obuhvatilo 33.500 navijača, pokazalo je da više od 94 posto ispitanika smatra da je VAR gledanje nogometa učinio "manje ugodnim". Najviše im smeta sporo potvrđivanje odluka, a i činjenica da je VAR pokvario spontanost proslava golova.

Samo 26 posto podržalo je uporabu VAR-a, a 97 posto tehnologiju gol-linije jer pruža gotovo trenutačne rezultate.

FSA je rekao da će rezultati istraživanja biti podijeljeni s Premijer ligom.

– Nadamo se da će Premier liga i sudačko tijelo čuti glas navijača i poduzeti hitne korake za poboljšanje sustava koji ne donosi jasne i razumljive odluke na stadionima – rekao je potpredsjednik FSA-e Tom Greatrex.

Ključne riječi

Komentara 3

IS
istina00
12:47 02.06.2021.

ovakav VAR sa sucima koji ni sami ne znaju što jest ili nije zaleđe/prekršaj VAR nema smisla, pogotovo prekidi zbog VAR-am koji traju i po 5-10 minuta...jedino rješenje je razviti vrhunski software koji bi cijelo vrijeme pratio tekmu i signalizirao sucu sve sumnjive situacije, tj. da ljudski arbitrirajući faktor VAR sudaca bude na minimumu!

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
11:43 02.06.2021.

kakve veze imaju navijači s utakmicom? Nikakve. Treba igrače pitati i trenere, a navijači nek jedu kokice i urlaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije