Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Borilački sport

Zeljko: Mama mi je rekla 
da ne dolazim kući bez zlata

– Razočaran sam jer je pobjeda Babića bila čista sudačka krađa. On jest napadao, zapravo mlatarao, no ne sjećam se da sam dobio ijedan čisti udarac u glavu.
29. veljače 2016. u 08:31 1 komentara 766 prikaza
Boks
Foto: VL

Filip Hrgović (+91 kg), Alen Babić (91 kg), Hrvoje Sep (81 kg) i Erik Pijetraj (64 kg) učinili su svoj BK Leonardo najuspješnijim klubom pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u boksu. Sesvećani su osvojili dva, Stipan Prtenjača (60 kg) i Luka Plantić ( 75 kg), u najboljem finalu slavio je Marko Zeljko (69 kg) iz Gladiatora, a jedini izvanzagrebački osvajač naslova prvaka države je Filip Poturović (56 kg) iz Borova. Doduše, srebrni teškaš Marko Čalić duboko je uvjeren da je zlato trebalo otići i u Pulu:

– Razočaran sam jer je pobjeda Babića bila čista sudačka krađa. On jest napadao, zapravo mlatarao, no ne sjećam se da sam dobio ijedan čisti udarac u glavu.

No, suci su nagradili Babićevu inicijativu, agresivnost i puno veći broj ispucanih udaraca, a olakšavajuća okolnost za HNS je to što su, osim nekolicine Hrvata, sudili suci iz Srbije, BiH, Kosova i Crne Gore kojima je to, pred Aibinim instruktorima, bio ispit za prvu Aibinu zvjezdicu.

Na koncu je upravo Alen Babić proglašen za najboljeg borca prvenstva, dok je najboljim tehničarom imenovan Marko Zeljko, kojem je korektni finalni suparnik Boris Katalinić u ringu i sam dignuo ruku.

– Danas je bio rođendan mojoj majci Marini i ovo joj je moj poklon. Ona je moj najveći navijač, ali i kritičar. Za finale mi je rekla da ne dolazim kući ako ne pobijedim. Mama je jako zaslužna za moje medalje jer pere dvije mašine dnevno moje sportske opreme, a kuha mi kao da se hranim u Hiltonu – ističe Zeljko.

>>Ana Taslak osvojila prvo zlato kao nova članica TKD Jastreba

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • mudri:

    Čaliću uz to što nisi ništa pokazao u finalu i nisi kaznio niti jedanput Babićevo mlataranje zasigurno si sa pravom izgubio.Ovom izjavom potvrđuješ da si vrlo nekorektan sportaš.