Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SAN

Želite gledati dokumentarac o prvoj utakmici Hrvatske? Večeras imate priliku

17.10.2020.
u 10:51

Scenarij su po mojoj autorskoj ideji pisali Andrija Kačić-Karlin, koji je sa strijelcem prvog gola na utakmici Hrvatska – SAD Aljošom Asanovićem napisao knjigu “Vatreni lakat” o prvih deset godina reprezentacije, te urednik informativnog programa HTV-a u listopadu 1990. Miro Šafer – kaže Maksimović

Drugi program HTV-a večeras 17. listopada u udarnom terminu od 20 i 30 sati emitirat će dokumentarni film “Hrvatski san” u povodu 30. obljetnice prvoga nastupa hrvatske nogometne reprezentacije protiv SAD-a u prijateljskom ogledu u Zagrebu 17. listopada 1990. godine. Autor filma je Andrej Maksimović.

– “Hrvatski san” zamišljen je kao trilogija o nogometu kao sigurnosnom, političkom i društvenom izazovu trenutka; pet mjeseci nakon pobjede Franje Tuđmana i HDZ-a na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj, pet mjeseci nakon neodigrane utakmice Dinamo – Zvezda i Bobanova skoka na policajca, šezdeset dana nakon prvih kninskih balvana... Godinu i mjesec dana prije pada Vukovara, točno godinu dana nakon koncerta Prljavog kazališta na Trgu, tada još Trgu Republike, i dan nakon što je na onamo vraćen spomenik banu Jelačiću - kaže Maksimović, te dodaje: 

U devet mjeseci rada skupili smo šezdesetak sugovornika; od branitelja, preko izravnih protagonista utakmice, sportskih i političkih novinara i komentatora, do dužnosnika HNS-a, tadašnjih i sadašnjih. Scenarij su po mojoj autorskoj ideji pisali Andrija Kačić-Karlin, koji je sa strijelcem prvog gola na utakmici Hrvatska – SAD Aljošom Asanovićem napisao knjigu “Vatreni lakat” o prvih deset godina reprezentacije, te urednik informativnog programa HTV-a u listopadu 1990. Miro Šafer – kaže Maksimović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije