Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Kožulj:

Želimo da nakon igara u Hrvatskoj nešto ostane

Univerzijada
Foto: Marko Pavić/Večernji list
1/2
26.07.2014.
u 08:35

- Odlično smo povezani sa svim djelovima Europe i imamo već izgrađene dvorane - kazao je Kožulj.

Projekt Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. održati u Zagrebu i Rijeci predstavljen je večeras u Nizozemskoj. Visoke je goste hrvatska delegacija upoznala s detaljima igara čije se drugo izdanje ovih dana održava u Rotterdamu.

Glavnu riječ na svečanoj večeri imala su dva bivša hrvatska olimpijca, Goran Šprem i Gordan Kožulj.

Nekadašnji plivač, a danas potpredsjednik igara, Hrvatsku je predstavio kao idealnu zemlju za organizaciju takvog događaja.

- Imat ćemo 21 sport od čega dva za studente s posebnim potrebama. Igre nisu samo nešto što traje 12 dana već želimo da nešto ostane iza nas. Odlično smo povezani sa svim djelovima Europe i imamo već izgrađene dvorane.

Šprem je prisutne upoznao s projektom Uniport Beach Fest.

- Riječ je o festivalu koji će se održati u srednjoj Dalmaciji i za kojega želimo da se održava svake godine. Natjecatelji ce nastupati u sportovima vezanim uz plazu te u ekstremin sportovima. Zelimo spojiti sport i zabavu te promovirati Hrvatsku - rekao je suradnik na projektu igara u Zagrebu i Rijeci.

Na svečanoj večeri prisustvovali su zagrebacka dogradonačelnica  Sandra Švaljek , hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj Vesela Mrđen Korać,  predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja,  rektori tri najveća sveučilišta u Hrvatskoj...

- Hrvatska zna da naše igre mogu biti bolje nego ikada  - rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

>> Nizozemci nisu impresionirali na otvaranju, Hrvatska može bolje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije