Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek u Glasgowu

Zekić u dvojbi: Napasti odmah ili strpljivo čekati šansu za gol

02.08.2018.
u 16:07

U Škotskoj samo moramo napraviti ono što ovdje nismo, zabiti gol – pojednostavljeno je trener Osijeka

Na kultnom Ibroxu pred, očekuje se, 50.000 navijača Osijek će morati pobijediti najtrofejniju momčad na svijetu želi li nastaviti europsku avanturu i pokušati ponoviti ili nadmašiti lanjski učinak kada je ostao na korak do plasmana u skupinu Europske lige.

U Gradskom vrtu, unatoč minusu iz prve utakmice, a nakon rapsodije na otvaranju sezone protiv Hajduka, vlada zarazni optimizam. I poslije nesretnog 0:1 poraza nitko ne dvoji kako je u ovom trenutku slavni klub manje kvalitetan suparnik koji je u Gradskom vrtu samo imao puno sreće.

Samo treba zabiti

– U Škotskoj samo moramo napraviti ono što ovdje nismo, zabiti gol – pojednostavljeno je trener Osijeka obrazložio svoja razmišljanja pred uzvrat u Glasgowu i dodao:

– Istrčat ćemo pred 50.000 ljudi, i to nam mora biti motiv, a ne otežavajući faktor.

1/9

Nemamo se mi čega bojati, već samo odigrati onako kako se budemo dogovorili.

Osijeku na Ibroxu “igra” samo pobjeda i na Zekiću je dvojba, odmah jurnuti po gol koji bi ogled brzo vratio u egal ili čekati priliku jer i jedan pogodak (naravno pod uvjetom da ga ne primi) odveo bi utakmicu makar u produžetke. Svjestan je toga i menadžer Rangersa Steven Gerrard čija momčad otkako je on trener još nije primila pogodak u službenoj utakmici.

– Nije važno kako ćemo igrati mi, već će trener Osijeka morati donijeti velike taktičke odluke u toj utakmici. Zanima i mene hoće li se odlučiti za napad od prve minute ili će izabrati drukčiji pristup – naglas je razmišljao Gerrard.

Očekuju se Osječani iz Irske

Odluka je na Zekiću, a on zapravo i nema previše prostora za manevar. Naime, glavne napadačke opcije Eros Grezda i Gabrijel Boban (a zajedno su prošle sezone zabili 14 i asistirali za još 12 golova) zbog ozljeda nisu u kadru, kod Muzafera Ejupija upitno je hoće li se uopće vratiti, veznjak Domagoj Pušić otpao je zbog ozljede na utakmici protiv Hajduka, a neće biti ni Ukrajinca Lope također zbog ozljede – i najveći je upitnik hoće li nova zvijezda momčadi Ezekiel Henty zaigrati u vršku napada ili, pak, na krilu u kojem slučaju bi najistureniji igrač bijelo-plavih na Ibroxu bio Mirko Marić.

Put Škotske krenulo je stotinjak navijača uz očekivana “pojačanja” iz Irske u koju je preselilo mnogo Osječana. Klub je, pak, organizirao čarter-let za Glasgow, no cijena aranžmana od 5900 kuna odbila je mnoge. Iz osječke zračne luke tako je jučer ujutro za Škotsku krenuo poluprazan zrakoplov.

Pobjeda u Glasgowu osim plasmana u 3. pretkolo i izvjesni ogled s Mariborom donijela bi u Gradski vrt i financijsko osvježenje. Osijek je pobjedom protiv moldavskog Petrocuba u 1. pretkolu već zaradio 260.000 eura, a plasman u idući krug jamčio bi dodatnih 280.000 eura.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:14 02.08.2018.

Osijeku zelim srecu i da prodju Rangers. Nisu Skoti toliko jaki, no imaju iskustvo jakih utakmica vece nego Osijek. Ipak sve je moguce ako se igra srcem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije