Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večer za pamćenje

Zekić i igrači slavili s navijačima na tribini, a Cocu se poklonio Osijeku

Slavlje Osijeka
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/13
04.08.2017.
u 10:38

- Za vrijeme utakmice niti jednom nisam pogledao Cocua želeći mu dati do znanja kako me nimalo ne zanima - rekao je Zekić.

Osijek sanja nestvarne snove. Vjerojatno su se svi od onih 15.000 navijača koji su se okupili na stadionu morali uštipnuti jer bijelo-plavi su i u uzvratu u Gradskom vrtu srušili slavni PSV 1:0 (1:0) i senzacionalno se plasirali se u play-off kvalifikacija za Europsku ligu.

Ono što velikoj generaciji Hajduka nije uspjelo u Kupu prvaka 1976., a potom ni Dinamu 2013. u Europskoj ligi, uspjelo je ovoj generaciji bijelo-plavih. Osijek je prvi hrvatski klub koji je iz Europe izbacio PSV! I to bez primljenog gola u dvije utakmice!

I to na stadionu kojeg su Nizozemci nazvali dvorištem kaznionice.

- Ja se zaista nadam kako im je danas bilo neugodno na našem stadionu. Ne želim zvučati bahato, ali kako smo odigrali mogli smo im dati još dva-tri gola - komentirao je trener Osijeka, Zoran Zekić, nakon najveće pobjede ne samo karijere već i najveće u klupskoj povijesti.

Slavlje Osijeka
1/36

Bahatost se nizozemskom velikanu obila o glavu. Zapamtit će maleni Osijek iz “podruma europskog nogometa”.

Eto vam podcjenjivanja...

- Nema ništa ljepše u životu kada te netko podcjenjuje, a ti imaš znanja i želju da ga pobijediš. U Eindhovenu smo ih iznenadili, ali danas smo ih dokrajčili. Izbacili smo euro giganta i poslije ovakve utakmice mi ne smijemo više nazad - kazao je Zekić koji se u velikom slavlju vratio dvije godine unazad na svoj početak u Osijeku:

- Napravili smo nemoguće, kada sam došao, prvu utakmicu smo odigrali pred 200 navijača od kojih nas je pola psovalo, a sada smo na tribine dovukli njih 15.000.

Pored taktičkog, Zekić je dobio i psihološki rat sa trenerom PSV-a Philipom Cocuom.

- Odlučio sam biti bahatiji od njega iako nemam ni karizmu ni karijeru poput njegove. Za vrijeme utakmice niti jednom nisam pogledao želeći mu dati do znanja kako me nimalo ne zanima - komentirao je trener Osijeka koji je nakon utakmice pobjedu proslavio s igračima i navijačima na tribini.

U utakmicu karijere Zekić je na travnjak poslao najbolje što je mogao, svih 11 junaka iz Eindhovena koji su na uzvrat u Osijek donijeli senzacionalnih 1:0. Philipa Cocua rezultat je, pak, prisilio na korekcije, a dvije ključne promjene bile se uvođenje dvojice najcijenjenijih nogometaša u PSV-oj momčadi među startere, povremenog nizozemskog reprezentativca veznjaka Davyja Pröppera i meksičkog krilnog napadača Lozana za čiji je transfer iz Pacuche ovoga ljeta plaćeno osam milijuna eura. No ni to mu nije pomoglo.

PSV je najvećim dijelom utakmice imao inicijativu, ali Osijek je bio taj koji je stvarao šanse. Igrala se 25 minuta, a kao i u Eindhovenu prije sedam dana Mudražija je zaslužio prekršaj nakon kojeg je pao gol. Doduše ovaj puta to nije bio u kaznenom prostoru već na dvadesetak metara od gola. Ali to su udaljenosti idealne za Osijekova “bombardera” Petra Bočkaja idealne. I tribine su osjetile što slijedi. Nitko nije na sjedalima čekao Bočkajev udarac koji je bio savršen za nestvarnih 1:0 protiv velikog suparnika, najvećeg koji je došao u Gradski vrt. To je bio već četvrti Bočkajev gol ove sezone i treći iz slobodnog udarca.

Cocua čeka radna knjižica

Na tribinama spektakl, najveća utakmicu ove generacije bijelo-plavih ispunila je Gradski vrt. Još od one slavne utakmice protiv praške Slavije u jesen 2000. utakmicu Osijeka u Gradskom vrtu nije pratilo više navijača. Svih 15.000 ulaznica koliko ih je pušteno u prodaju je i rasprodano, a sa istočne tribine “smiješila” se Nizozemcima poruka kao odgovor na sva podcjenjivanja, “Now you know who we are” (Sada znate tko smo). I zapamtit će PSV Osijek. Jer od 1974., odnosno posljednje 43 godine, PSV nije ispao u toliko ranoj fazi nekog europskog natjecanja.

Philip Cocu, ako je vjerovati nizozemskim medijima, po povratku u Eindhoven dobit će u ruke radnu knjižicu. Deset minuta su ga “rešetali” nizozemski novinari, a hrvatskim je izvjestiteljima posvetio nekoliko rečenica.

- Rezultat je loš i naravno da smo razočarani. Za nas je jako važno da igramo europske utakmice i zbog financijske koristi, ali ako u dvije utakmice niste bili bolji onda morate čestitati suparniku - kazao je Cocu.

Komentara 1

PR
prajdali100
16:23 04.08.2017.

Ne treba biti bahat i arogantan.To se zna obiti o glavu.Bravo Osijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije