Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrotvorstvo Ivanišević će s McEnroeom igrati za dječji odjel

Zec: Nisam ni znao da na Stradun stane teren

'31.05.2010., Zagreb - U restoranu Apetit na konferenciji za novinare najavljen je egzibicijski tenis mec izmedju Johna McEnroe i Gorana Ivanisevica. Mec ce se odigrati u Dubrovniku na Stradunu, a sav
'Jurica Galoic/PIXSELL'
31.05.2010.
u 15:30

Na tribinama će biti 500 do 600 mjesta i bit će to povijesni događaj i za nas koji ćemo igrati i za one koji će nas doći gledati, istaknuo je Goran.

Ovo će ljeto u Dubrovniku biti sve samo ne dosadno. U sklopu projekta "Let's DU it" od 2. do 6. srpnja održat će se šesti filmski Festival Libertas u sklopu kojega će biti prikazano više od 90 filmova iz cijelog svijeta, a u sljedeća dva dana Dubrovčani i njihovi gosti moći će pozdraviti dvojicu iznimnih teniskih asova – Gorana Ivaniševića i Johna McEnroea.

Cijena ulaznice 1000 kuna

Njih dvojica 8. srpnja odigrat će spektakularni teniski dvoboj u dobrotvorne svrhe u samom srcu starog grada Dubrovnika, ispred Kneževa dvora.

– Nisam ni znao da na Stradun može stati teniski teren. Igrat ćemo na podlozi na kojoj se igra i Zagreb Indoors, ni sporoj ni prebrzoj. Na tribinama će biti 500 do 600 mjesta i bit će to povijesni događaj i za nas koji ćemo igrati i za one koji će nas doći gledati – kazao je Goran Ivanišević na predstavljanju tog događaja u restoranu Apetit u Jurjevskoj.

Cijena ulaznica je 1000 kuna (mogu se kupiti preko agencije Exclusive Croatia), a kako sav prihod ide za obnovu dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku, očekuju se i brojna sponzorstva i donacije. Ideja je Goranova, a evo kako je on došao do nje:

S McEnroeom za Hrvate

– Moj prijatelj Pančo (Marjan Pančevski, teniski sudac iz Dubrovnika – op. a.) više me puta pitao kad ću nešto napraviti za Dubrovnik. Čekao sam dobru priliku, a kako je McEnroeu žena rekla da će ga ubiti ako je ne odvede u Dubrovnik, kocke su se posložile. Vjerujem da će John uživati u najljepšem gradu na svijetu, nakon Splita, naravno.

No, McEnroeu se pruža prilika da vidi i Split jer ga je Goran pozvao na dvoboj u Davisovu kupu između Hrvatske i Srbije. Goran procjenjuje:

– Izgledi su 60:40 posto za nas. Mogli bi odlučivati parovi, oni imaju Zimonjića i tu priča staje. Bit će važno da Mario bude zdrav i spreman, to bi nam mnogo pomoglo.

O suparniku i prijatelju

- McEnroe je moj idol, njegove sam postere imao na zidu. Malo me ružio, a i ja sam njega, pa smo opet dobri.

Marin će biti bolji u Wimbledonu

– Nisam gledao Čilićev dvoboj sa Söderlingom, ali čuo sam da nije bilo briljantno. No, očekujem da će Marin u Wimbledonu biti puno bolji. Neću biti s njime tamo jer će ondje biti Bob Brett. On mu je prvi trener, ja sam samo Bobov pomoćnik i uskačem onda kad on ne može pratiti Marina. No, kontaktirat ćemo svakodnevno – komentirao je Goran, koji će na Roland Garrosu nastupiti u konkurenciji veterana.

Ključne riječi

Komentara 1

ZX
zark x
16:27 31.05.2010.

Goran i dalje radi kao nas najveci izvozni sportski proizvod. Dok je igrao imao sam par srcanih udara ali sam i vriskao od srece. Goran je jedinstveni i jedini, a Wimbledon bez njega je samo kisni turnir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije