Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJELILI SVLAČIONICU

Zec: 'Jakirović se oženio u našem kraju, a Karoglan igrao kao Džajić'

Jakirović, Zekić i Rendulić u Kamen Ingradu
Foto: Privatni album
1/6
25.10.2023.
u 07:00

Svi su bili korektni, dobri, bila je to klapa momaka koja je korektno odrađivala svoj posao. Svi oni živjeli su u to vrijeme u Velikoj, u krugu od jednoga kilometra – prisjetio se Vlado Zec

Mislav Karoglan – s 41 godinom najmlađi trener među desetoricom u Hrvatskoj ligi – nekada je bio talentiran nogometaš. Nastupao je za dva hrvatska prvoligaša, Kamen Ingrad i Rijeku, a naglasak ovom zgodom stavljamo na Karoglanovu slavonsku epizodu koja je potrajala jednu sezonu, 2003./2004.

Zanimljivost u ovoj priči je kako je nekadašnji Kamen Ingrad, danas ugašeni klub iz Požeštine, odjednom ponovno u fokusu javnosti jer je eto lansirao čak trojicu današnjih trenera Hrvatske lige: Hajdukova Karoglana, Dinamova Sergeja Jakirovića i Osijekova Zorana Zekića. Plus Krunoslava Rendulića koji vodi Zrinjski. Dakle, Karoglan i Jakirović, pa i Zekić, koji će ove sezone biti žestoki trenerski suparnici, nekada su bili suigrači. Prema riječima tadašnjega predsjednika kluba Vlade Zeca, čak i vrlo bliski prijatelji, jer, "tako je to bilo u našoj maloj sredini", kaže Zec.

GALERIJA Hajduk poražen na Poljudu! Niti Livaja ih nije uspio spasiti

Jakirović, Zekić i Rendulić u Kamen Ingradu
1/42

Zekić je za veliki klub

U sezoni 2003./2004. Karoglan je u Veliku došao iz bosanskohercegovačkoga Posušja. Dočekali su ga sportski direktor Marijan Vlak, trener Nenad Gračan i zastrašujuće jaka konkurencija za jednoga još nepoznatoga 21-godišnjaka.

Marijan Vlak ne sjeća se kako je Karoglan došao u Veliku. Pretpostavlja kako ga je – kao velikoga talenta, mladoga reprezentativca BiH (protiv Njemačke 5:1 u Zenici, 10. listopada 2002.) – preporučio neki menadžer.

Vlado Zec već deset godina živi u Zagrebu. Odslužio je svoj dug društvu, više nije u nogometu, "radim u ekonomskoj struci, imam firmu s trojicom zaposlenih" – reći će nam nekadašnji dopredsjednik HNS-a za vladavine Vlatka Markovića.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetili smo Zeca na nazočnost Karoglana, Jakirovića i Zekića u istoj svlačionici.

– Svi su bili korektni, dobri, bila je to klapa momaka koja je korektno odrađivala svoj posao za iznose za koje smo se bili dogovorili. Nije to bio malen novac; mislim – za mene jest, za njih nije, i oni su bili zadovoljni. Svi oni živjeli su u to vrijeme u Velikoj, u krugu od jednoga kilometra – počeo je svoju priču Zec, pa nastavio:

– Mislav Karoglan bio je odličan dečko i talentiran nogometaš. Sjećam se naše prijateljske utakmice sa Željezničarom u Sarajevu, pred 15 tisuća gledatelja na Grbavici pobijedili smo 6:0, a Karoglan je bio ušao u drugom poluvremenu i igrao je kao Džajić! To mu je bila najbolja utakmica za Kamen; bio je ljevak, brzanac, jako dobar radnik, vrijedan, kulturan... Ma nikakav problem nisam imao s njim. Kao ni s jednim igračem. Mislav je samo imao nesreću da je tu bio Joško Popović, pa onda i Zoran Zekić, ta je konkurencija bila dosta jaka.

VEZANI ČLANCI:

Kako je u Veliku 2002. godine došao Sergej Jakirović?

– Njega sam doveo osobno ja – iz slovenskog Korotana. U Zagrebu smo se našli na piću i dogovorili smo se za deset minuta. Jakiroviću je bilo lijepo u Velikoj, on se oženio u našemu kraju, supruga mu je iz mjesta Mihaljevci kod Požege. Sergej je bio naš standardan igrač, vezni s izvrsnom dugom loptom, dobro je izvodio slobodne udarce. On je dao zlatni gol protiv Dinama kada smo ga 2002. godine izbacili iz Hrvatskog kupa pobjedom 2:1. Jakirović je bio profesionalac, izrazito odan svome klubu. Kada je igrao, bio je zadovoljan; kada je bio na klupi – strastveno je navijao za svoje suigrače. Uvijek je imao isti gard, karakteran je, nije dvoličan... Zekić? On je bio naš središnji napadač, svi su igrali za njega, svi se kao djeca veselili kada je on dao gol.

Mislav će pokazati da je znalac

Kakav je za vas Jakirović trener, je li dostojan Dinamove klupe, hoće li izdržati pritisak?

– Sergej je kao čovjek i kao sportaš – pobjednik. On će sve ovo nadoknaditi, samo mu treba dati još vremena. I to ne puno vremena, brzo će on pohvatati stvari. Zato što je uporan, pametan, bistar. Mene je Zekić kao trener jako ugodno iznenadio, on je trener za veliki klub. Zekić ima nešto drukčiji gard od Jakirovića i Karoglana, on je nekako agresivniji, izravniji u komunikaciji, dok Jakirović ide na autoritet, na riječ, staloženiji pristup ima. Zekić voli planuti, takav je bio i kao igrač; on ima – kako mi kažemo – malo kratak fitilj. Ali se brzo odljuti. Njemu je najsličniji Rendulić.

VEZANI ČLANCI:

Kako će se tihi, mirni čovjek Karoglan, koji nije bio veliki igrač, nametnuti kao autoritet primjerice Livaji i othrvati se velikim očekivanjima Hajdukovih navijača?

– Ma može on to, i te kako! Nije on baš tako tih; on je kulturan i pristojan, ali je i borac! Mislav će njima pokazati koliki je znalac, bez obzira na to što nije igrao u velikim klubovima. Pa, Karoglan je već pokazao koliko vrijedi kada je prvi put vodio Hajduk. Usto je i društven, zna poslušati, ima razumijevanja za svoga igrača. Čujte, sve to je zasluga i škole u Velikoj! Vjerujem da bi i on to priznao da ga to pitate. Mi smo bili mala sredina, ali kroz koju su prošla velika imena: Galinović, Popović, Zekić, Vuica, Smoje... Mi smo tamo odgajali i igrače i buduće trenere. Pa i Rajko Vidović, koji je kod nas igrao, sada vodi Kustošiju. Znači da se kod nas dobro radilo – zaključio je Vlado Zec.

Kamen Ingrad je u sezoni 2003./2004. nastupio i u Kupu Uefe. U pretkolu je izbacio luksemburšku Etzelu s 2:1 i 7:0, a u prvom kolu u Velikoj je gostovao ugledni bundesligaš Schalke, te izbacio Veličane s 0:0 i 1:0. U Hrvatskoj ligi Kamen je u toj sezoni zauzeo sedmo mjesto. Mislav Karoglan u ljeto 2004. godine iz Kamen Ingrada prešao je u mostarski Zrinjski.

VIDEO Trener Hajduka izazvao bijes Torcide. Skandirali s tribina: 'Leko, odlazi!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije