Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA JE KVALIFIKACIJSKA

Jakirović bi mogao dobiti otkaz u Dinamu, ovo mora napraviti da ostane trener

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
24.10.2023.
u 09:18

Jakirović može i dalje raditi, ali zacijelo mu je jasno da je za njega svaka utakmica kvalifikacijska i da samo ozbiljnim rezultatskim nizom može čvrsto biti i nadalje na klupi plavih. Već u četvrtak navečer od njega se traži pobjeda nad najozbiljnijim rivalom u skupini Konferencijske lige, Viktorijom Plzenj.

Nakon poraza od Gorice (0:2) u posljednjem kolu nije se zatresla stolica treneru Dinama Sergeju Jakiroviću i za Dinamo je dobro što je tako jer u ovom trenutku ne bi imalo smisla nakon samo deset odigranih kola u ligi drugi put mijenjati trenera. Istina je da Dinamo u ligi već ima tri poraza, nakon dva od Hajduka, sad je stigao i taj od Gorice s kojim su plavi propustili doći na samo bod do vodeće Rijeke i preskočiti Hajduk uz to što još uvijek plavi imaju utakmicu manje.

Viktorija mora pasti

>> Dinamo poražen od Gorice

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening
1/9

U prilog Jakiroviću ide činjenica da njegova momčad nije odigrala lošu utakmicu, plavi su bili bolji, no svoje prilike nisu iskoristili, a zbog dvije greške u obrani stigao je poraz u završnici susreta. No, Dinamo je izgledao znatno bolje nego u blijedim izdanjima protiv Hajduka u Splitu i protiv Ballkanija u drugom kolu Konferencijske lige, kada su bili očajno loši. Jakirović može i dalje raditi, ali zacijelo mu je jasno da je za njega svaka utakmica kvalifikacijska i da samo ozbiljnim rezultatskim nizom može čvrsto biti i nadalje na klupi plavih. Već u četvrtak navečer od njega se traži pobjeda nad najozbiljnijim rivalom u skupini Konferencijske lige, Viktorijom Plzenj. S obzirom na poraz od Ballkanija, plavima sada treba pobjeda nad češkim klubom koji ima pobjede nad Astanom i Ballkanijem. Sve drugo ozbiljno bi zakompliciralo život Dinamu u skupini u kojoj je bo označen glavnim favoritom.

To je tek prvi od ispita koji slijede Jakiroviću jer Dinamo do reprezentativne stanke ima jako gust raspored, igra dvije utakmice tjedno. Naime, nakon Viktorije plavima stiže Lokomotiva, pa idu na noge Orioliku u kupu, potom u Varaždin i Češku, a taj serijal zaključuju gostovanjem kod trenutačno vodeće Rijeke 12. studenoga. U tih šest utakmica znatno će se odrediti kojim smjerom ide Dinamo, a i kakvu sudbinu može očekivati Jakirović. Doduše, na ruku mu ide činjenica da mu Rijeka i Hajduk nisu pobjegli u borbi za naslov prvak jer su i oni gubili bodove, a plavi imaju i utakmicu manje koju će odigrati tek na proljeće.

Nema mira ni nakon stanke

No, ni u tih šest utakmica za plave neće značiti kraj velike borbe jer i nakon stanke će igrati u teškom ritmu, odmah im slijedi derbi sa Zekićevim Osijekom, pa putuju u daleki Kazahstan, dolazi im Rudeš, a polusezonu zatvaraju domaćom utakmicom s Ballkanijem 14, prosinca. Jakirović sigurno još ne razmišlja, niti bi trebao, o završetku prvog dijela sezone, njegov fokus mora biti sada na Viktoriji, koja je u subotu stradala gore od Dinama izgubivši 0:3 kod Libereca i sad će se 'vaditi' u Maksimiru. Česi mogu ipak mirniji doći u Zagreb s obzirom na to da jedini u skupini imaju šest bodova.

Jakiroviću svakako treba pobjeda u ovom susretu kako bi kupio mir i u njemu se pripremao za novi 'kvalifikacijski' ispit za ostanak na klupi Dinama, dolazak lokosa.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Komentara 19

Avatar gremo20
gremo20
12:03 24.10.2023.

ostavite Jakirovića na miru! da je Guardiola bio na klupi dinama ne bi imao bolje rezultate! Uprava je prodala (u pola cijene) 3 najbolja igrača (Livi, Ivanušec, Šutalo), ozlijedila su se 2 najveća pojačanja odmah po dolasku (Kačavenda, Stojković), a otkad je sjeo na klupu ozlijedili su se preostali ključni igrači Petković i Ristovski! NEMA trenera koji bi s ostatkom igrača nakon mjesec i pol na klupi dinama odigrao bolje! Najveća greška Dinama bila bi sada mijenjati trenera koji nije kriv ni za što od ovoga!!!

Avatar Trava
Trava
12:07 24.10.2023.

Doslovno je uprava rasprodavala igrace dok je Dinamo pokusavao uci u ligu prvaka i ligu uefe i sada kada trener treba poceti prvenstvo on to mora uraditi sa novim igracima koji nisu uopste uigrani. Jedini koji trebaju otici su upravaava jer oni su glavni krivac za ovako stanje.

B2
bordon 2
11:19 24.10.2023.

Trebao bi Jakirević na zimskoj stanci sam sastaviti rostet i ako nakon toga ne uspje da ga se smjeni, a ne ovako. Drugi slagali kadar a on da bude kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije