Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija, štednja

Zdravko Mamić - otrov za krizu

mamić (1)
Pixsell
25.07.2010.
u 13:03

I nogomet je na kraju stigao na red. Recesija, štednja, pametnija i opreznija kupnja. Jedina su iznimka dečki sa šarenim maramama na glavi, kojima nafta ne prestaje curiti iz novčanika.

 

Manchester City kao osamljeni otok. Kada se pogleda koliko troše i koga kupuju, vlasnici plavih iz Manchestera kao da žive na otoku Shutteru.

Mandžina cijena super

Na svjetskoj nogometnoj tržnici dva najveća transfera napravljena su prije SP-a. José Mourinho, najbolji svjetski trener (definitivnu potvrdu dao nam je Fabio Capello u JAR-u), te najstrijelac SP-a (prema ukupnom učinku – golovi, asistencije) bila su i ostala dva najzvučnija transfera tijekom ovoga svjetskog nogometnog ljeta. Predsjednik Barcelone Laporta platio je 40 milijuna eura Sevilli za "Pancha Villu".

– Bio je to prvi i posljednji veliki transfer. Nemamo više novca.

I odmah je Yaya Tourea prodao Manchester Cityju za 35 milijuna, tako da je Villu dobio gotovo besplatno.

Florentino Perez je, čini se, ovo ljeto bio mudriji. Kupio je najboljeg trenera na ovom planetu jer su mu Cristiano Ronaldo i Kaká (zajedno 200 milijuna eura), koje je kupio lani, donijeli – samo probleme u svlačionici. Iako je i Mourinho, kojemu se može vjerovati, želio brži rasplet ispunjavanja svojih želja, Perez je oprezan i Real se neće razbacivati.

Ako izuzmemo primjer Manchester Cityja, pogledamo li euro velikane, ovo je vjerojatno najsiromašnije ljeto u posljednjem desetljeću, ako ne i dulje. Gotovo je nevjerojatno da neki sjajni nogometaši koji su eksplodirali na SP-u (Forlan, Ozil, Khedira, Thomas, Suarez, Mathijansen, Fucile, nismo nabrajali Španjolce jer oni uglavnom igraju za Barcelonu i Real i teško ih je kupiti, op. a.) nisu izazvali veće zanimanje.

Da se i za Hrvate čuje, pobrinuo se Zdravko Mamić. Domaći kralj transfera nije postignuo sanjanih 12 milijuna eura, za koliko je lani želio prodati Marija Mandžukića, ali i 9 milijuna čini se kao fantastičan posao. I među 20 je ljetnih poslova na Starome kontinentu svakako. No, on je među rijetkima koji još prodaju igrače. Nisu to svote kao za Modrića i Dudua, ali kontinuirana prodaja, i to za vrlo visoke iznose, potvrđuju da je umješan pregovarač i da ima dobre kontakte. Mamić je i za krizu pravi otrov.

Da Mandžo ne bude osamljen kao hrvatski igrač, pobrinuo se Wenger, koji se želio i uspio riješiti Eduarda, kojega više nije želio čekati.

Ahmetov će zaraditi

Ahmetov je kupio Eduarda za 7,5, a ako se naš Brazilac uspije oporaviti, taj ukrajinski multimilijarder na njemu će i te kako zaraditi. Ponudu je imao Ivica Olić od Fenerbahçea, ali Bayern će biti posljednja stanica njegove karijere. Srna je još na čistini, hoće li ga na kraju ipak netko uloviti. Sve manje vjerujemo u to.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:46 25.07.2010.

Izgleda da su Flaha posjetili \"momci u crnom\" !!!! \"Bilo je dosta\"- reče Zdravko Mamić i posla momke i Flah promjeni stil pisanja.Hahahahaha

SA
Sandi
14:41 25.07.2010.

Dobro zapaženo..radikalni zaokret...

MA
maraton
15:14 25.07.2010.

Šta ovi bosanac radi na moru?Ovo nije njegovo i triba u Bosnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije