Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gazda iz sjene

Mamić je gotovo u pobjedničkoj poziciji uoči izbora za predsjednika HNS-a

Davor Šuker i Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
18.11.2017.
u 10:53

Tko god pobijedio, Šuker ili Kustić, Mamićev utjecaj ostao bi nepromijenjen.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker trebao bi ipak imati mirnu završnicu kalendarske godine, budući da je odlučio predsjedničke izbore ipak odgoditi za 2018. godinu. To je u suprotnosti s onim što je nekidan u emisiji ‘Otvoreno’ najavio izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović kazavši tada samouvjereno kako će izborna Skupština HNS-a biti održana do kraja ove godine.

Međutim, prema tumačenjima Šukerove oporbe, aktualni predsjednik nije se usudio u ovom trenutku raspisati izbore smatrajući kako nema dovoljan moćnu glasačku mašineriju za pobjedu, pa će sljedećih nekoliko mjeseci obilaziti županijske saveze, lobirati i obećavati.

Okupljaju sponzore

Usput i okupljati sponzore, pa je tako već za utorak najavljeno potpisivanje novoga ugovora između HNS-a i Zagrebačke pivovare.

Šuker će tako svoju predizbornu strategiju graditi na plasmanu reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i financijskom oporavku Kuće nogometa. Puna blagajna Saveza uvijek je najjači argument.

Davor Šuker i Zdravko Mamić
1/8

Saznajemo da je Šuker jučer na stolu već imao dokument kojim se raspisuje izborna Skupština HNS-a i samo se čekao njegov potpis da ga proslijedi županijskim nogometnim savezima, no, na nagovor najbližih suradnika ipak je odlučio povući kočnicu.

Davor Šuker i nema razloga za žurbu, jer mu mandat traje do travnja sljedeće godine.

Damir Vrbanović tako je jučer, po završetku sjednice Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza, najavio kako će se 19. prosinca održati samo redovita Skupština HNS-a, te da zagrebačka baza i dalje podržava Davora Šukera. Koji se na sjednici svoje izborne baze nije pojavio, ispričavši se visokom temperaturom. Njegova nazočnost, kao ni Mamićeva, na ovome skupu nije bila ni potrebna.

Zagrebački nogometni savez odlučio je jučer kako će njegov zastupnik u Skupštini HNS-a biti Dinamov direktor Tomislav Svetina, a na pitanje hoće li on možda biti i kandidat za predsjednika HNS-a, Vrbanović je naglasio kako nema taj podatak.

- Imamo izvanrednu atmosferu u okviru ZNS-a, izvanredne međuljudske odnose i sve eventualne promjene dogodit će se konsenzusom – naglasio je Damir Vrbanović.

Davor Šuker i Zdravko Mamić
1/6

Budući da Tomislav Svetina ulazi u Skupštinu HNS-a kao delegat ZNS-a, zajedno s Perom Karatovićem (predstavnik drugoligaša) i Tomom Kačinarijem (predstavnik trećeligaša), ostaje otvoreno pitanje koja će dva delegata u Skupštinu HNS-a dati GNK Dinamo.

Nova Šimićeva projekcija

Kako saznajemo iz kluba, savjetnik Zdravko Mamić nema tu ambiciju, pa će izbor pasti na nekoga od Dinamovih dužnosnika ‘ovlaštenih za zastupanje’. Jedna od njih trebala bi biti Amra Peternel, članica Dinamove uprave za međunarodne odnose.

Što za poziciju predsjednika znači odgoda izbora i ide li mu ta odluka doista ide na ruku? Vjerojatno jednako kao i oporbi, saborskom zastupniku Marijanu Kustiću i šefu Nogometnog sindikata Dariju Šimiću. Kustić navodno ima potporu čak 11 županijskih saveza. Među Kustićevim pristalicama je i predsjednik Rijeke Damir Mišković, inače vrlo blizak sa Zdravkom Mamićem, pa je Dinamov gazda iz sjene zapravo u pobjedničkoj poziciji: tko god pobijedio, Šuker ili Kustić (koji se ne bi odrekao planetarno popularnoga Davora), njegov utjecaj ostao bi nepromijenjen.

Dario Šimić je pak kandidat kojega gura i podržava splitski županijski nogometni savez, odnosno Hajduk, i u njegovom stožeru najzdravije je tijelo hrvatskog nogometa, bivši reprezentativci poput Stipe Pletikose i Marija Stanića, momci bez mrlje u karijerama i željni promjena. U Šimićevoj projekciji Saveza nema mjesta za dosadašnje vlastodršce...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije