Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Raskol uoči Skupštine: Šuker 'visi' u svojoj bazi, ruši ga Mamićev direktor?

Uoči zasjedanja Skupštine toga županijskog saveza, koje je zakazano za petak, na djelu raskol: Mamić i Šuker protiv ostalih u toj organizaciji koja kao svoga predstavnika u Skupštinu HNS-a želi poslati – Tomislava Svetinu
15. studenoga 2017. u 11:28 21261 prikaza
Davor Šuker, Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Usporedo s rješavanjem izborničkog pitanja, u HNS-u su se zahuktala previranja oko budućeg predsjednika. Naime, naši izvori tvrde da se još za vrijeme utakmice Grčka – Hrvatska u Ateni u predizbornu kampanju, žešće nego ikada, uključio Zdravko Mamić podupirući svoga prijatelja, suradnika i štićenika Davora Šukera. Opet legitiman Mamićev odabir, pa i idealan tajming, s obzirom na plasman reprezentacije na SP, što će Šukerov tabor prikazati kao golemi poslovni pothvat HNS-a.

Miroslav Blažević Ćiro Rade što hoće Ćiro zgrožen HNS-om: Napravili su najveće zlo, ali neće još dugo vladati

Međutim, Mamić i Šuker nailaze na otpor u brojnim županijskim savezima, pa čak i ondje gdje bi se to najmanje očekivalo – u Zagrebačkom nogometnom savezu. ZNS je svojedobno dao legitimitet Šukeru za ulazak u HNS, pa onda i za njegovu predsjedničku kandidaturu, ali odnosi su se, na valu sveopćega nezadovoljstva Šukerovim angažmanom, u međuvremenu promijenili, pa Davor Šuker više ne uživa plebiscitarnu potporu u vlastitoj bazi.

Davor Šuker, Zdravko Mamić
1 / 8
Zdravko Mamić - Davor Šuker

Tako je uoči zasjedanja Skupštine toga županijskog saveza, koje je zakazano za petak, na djelu raskol: Mamić i Šuker protiv ostalih u toj organizaciji koja kao svoga predstavnika u Skupštinu HNS-a želi poslati – Tomislava Svetinu. Ne prođe li Mamićev prijedlog da Šuker bude kandidat u Skupštini HNS-a, to automatski znači da je Šukerov predsjednički mandat – gotov.

Davor Šuker, Zdravko Mamić Skupo je! HNS godišnje za struju i vodu troši 1,2 milijuna kuna, pogledajte i druge troškove

U tom slučaju, ZNS bi se, navodno, priklonio novome kandidatu za šefa HNS-a, 42-godišnjem Marijanu Kustiću iz Novalje, saborskom zastupniku HDZ-a, jedinome dužnosniku iz članstva Izvršnog odbora HNS-a koji je imao hrabrosti kritički govoriti o radu HNS-a. Navodno, Kustić već ima potporu 11 županijskih saveza.

Ishod sutrašnje “utakmice” u ZNS-u tako neće dati odgovor samo na jedno formalno pitanje, o pukoj dužnosničkoj poziciji, nego je njezin kontekst puno širi – koliko je zapravo jak Zdravko Mamić, je li još uvijek najmoćnija osoba hrvatskoga nogometa?

Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je zasluženi plasman na Svjetsko prvenstvo Opleo po savezu Jeličić prozivkama razljutio Šukera, evo što mu je HNS odgovorio... Susret u Varaždinu: Zdravko Mamić, Zlatko Dalić, Davor Šuker... Procurile informacije Šuker tvrdi da je volonter, a ima veću plaću od premijera! Joško Jeličić NEZADOVOLJAN STANJEM Joško Jeličić opalio po HNS-u: Znam da tamo fali intelekta, ali...
Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje