Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučili se

Zdovc: Moja isprika našim navijačima za lošu predstavu

01.10.2017.
u 23:45

– Žganec zbog ozljede danima nije trenirao pa je možda i zbog toga bio svježiji od ostalih. No, Musa je gledao pretežno sebe.

Sa svojim novim momčadima Zagrepčanima su se prvi put predstavili hrvatski košarkaški prvak Cedevita i doprvak Cibona. I dok su cibosi izašli pred građane na Cvjetnom trgu, gdje su pozvali sugrađane da ih dođu bodriti u sezoni koja je pred njima, cedevitaši su već u petak morali odraditi prvu ovosezonsku ligašku utakmicu.

Previše egoizma cedevitaša

U prvom kolu ABA lige Cedevita se namjerila na beogradski FMP, “filijalu” njezina najvećeg regionalnog konkurenta Crvene zvezde, pri čemu se domaćin prilično namučio (74:67) za prve bodove.

A tu premijeru pratilo je samo 400 gledatelja, no možda je i bolje da ih je bilo tako malo jer nisu ni imali Bog zna što vidjeti, a to je priznao i novi trener Jure Zdovc:

– Ispričavam se publici jer ovo baš i nije bila neka utakmica za gledanje. Prilično smo se mučili, bilo je dosta egoističnih akcija u napadu i loših odluka. Bilo je i dobrih stvari, kao što je 20 napadačkih skokova, što je i presudilo pobjednika, no i te skokove mogli smo pametnije iskoristiti. Toliko egoizma dugo nisam vidio, što je možda proizašlo iz želje da se svatko od njih pokaže na domaćoj premijeri. Na koncu, zadovoljan mogu biti samo pobjedom.

A do nje su cedevitaši došli najviše zahvaljujući Džananu Musi (23 koša), Demetrisu Nicholsu (15 koševa) te Karlu Žganecu, koji je u prvom poluvremenu imao čak sedam napadačkih skokova. Štoviše, domaćini su najbolje funkcionirali kad je Žganec igrao peticu, a Nichols četvorku.

– Žganec zbog ozljede danima nije trenirao pa je možda i zbog toga bio svježiji od ostalih. No, Musa je gledao pretežno sebe. On još uvijek slabo čita situacije i ja mu dajem do znanja da će ekstraminute dobiti samo ako bude igrao dobru obranu. A on se baš u tom dijelu igre nekoliko puta opustio pa su ovih 33 minute možda i previše.

Premda najmlađi u sastavu, Musa je bio igrač s najviše koševa i najvećom valorizacijom u sastavu Cedevite. Pokušava li se on to svojom mladenačkom energijom nametnuti treneru?

– Meni je najbitnije da momčad dobije. Ja o svojoj sudbini ne mogu toliko odlučivati u što ste se mogli uvjeriti i posljednje tri godine – rekao je ovaj 18-godišnjak.

No, na Velesajam dolazi još jedan mladi igrač, a to je bivši cibos Nik Slavica koji je u petak već sjedio odmah pokraj Cedevitine klupe.

– Na pozicijama u reketu smo malo tanki, a čeka nas ubitačan ritam utakmica. Slavica je bio s nama deset dana na Rogli i to je kod mene prevagnulo jer tada mi je na nekim treninzima pokazao svoje mogućnosti – objasnio je Zdovc, koji se nada i što bržem dolasku američkog centra Chrisa Johnsona.

Kad će više doći taj Johnson?

A dotični još uvijek igra doigravanje kineske druge lige.

– Kakve smo mi sreće, taj će se njihov finale protegnuti na sedam utakmica – zaključio je Zdovc kojeg čeka dosta težak ritam.

Već u srijedu momčad gostuje kod Zadra, da bi iste momčadi u petak igrale utakmicu prvog kola Prvenstva Hrvatske. Samo dva dana poslije hrvatskog derbija cedevitaše čeka treća utakmica ABA lige i gostovanje Igokee.

Komentara 1

DU
Deleted user
00:00 02.10.2017.

slovenija bez mojih pola repke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije