Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA ATRAKCIJA

Zbog WRC Croatia Rallyja popunjeno 90 posto smještajnih kapaciteta u Kumrovcu

Skrivio nesreću, zamalo pregazio policajca, a onda u dramatičnom raspletu osvojio Croatia Rally
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.04.2022.
u 15:19

- Čar rallyja je što se može gledati uz cestu i zato pozivamo sve da kupe ulaznicu i posjete fan zone - kazao je Štetner.

Već dobro poznatom rutom Zagorska Sela-Kumrovec u nedjelju, 24. travnja, održat će se završnica WRC Croatia Rallyja, jedne od utrka Svjetskog reli prvenstva, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Riječ je o sportskom spektaklu koji Zagorju, ali i cijeloj Hrvatskoj, donosi značajnu turističku promociju, naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

- Napravljen je ogroman i neusporediv iskorak u odnosu na prošlu godinu. Angažirano je 30 ugostitelja. Prvi brzinac je u 8:38 ujutro i pozivamo ljude da ne čekaju zadnji trenutak nego da dođu ranije u Kumrovec kako bi na vrijeme došli do zone iz koje će pratiti utrku - kazao je Kolar dodavši kako utrka koju milijuni gledatelja prate putem TV kanala i raznih mreža ima velik značaj za turističku promociju Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije, a čak 70 posto gledatelja vraća se u destinaciju.

Da je riječ o jednoj od najbitnijih manifestacija, kako za Kumrovec, tako i za cijelu Hrvatsku, istaknula je i Ramona Mačefat Muranić, direktorica Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela.

- Kad je riječ o smještajnim kapacitetima, popunjenost je više od 90 posto - rekla je Mačefat Muranić.

25.04.2021., Kumrovec - Treci dan WRC Croatia Rally 2021, SS18 Zagorskih Sela od do Kumrovca. Pobjednik Sebastien OGIER i Julien INGRASSIA. r"nPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, naglasio je kako su organizatori prošle godine veliku pohvalu dobili i od predsjednika FIA-e te dodao kako će ove godine na završnicu u Kumrovec stići potpredsjednica ove organizacije.

- Čar rallyja je što se može gledati uz cestu i zato pozivamo sve da kupe ulaznicu i posjete fan zone - kazao je Štetner.

Prema procjenama organizatora ove godine utrku će uživo pratiti više od 300.000 gledatelja.

Prilikom otkrivanja table na "Evansovom zavoju“ u Kumrovcu tajnik Croatia Rallyja Dino Deljkić rekao je kako je ova dionica već obišla svijet.

- Tu je bio završni brzinac na kojem je pala odluka prošle godine, gdje je Velšanin Elfyn Evans izgubio svoju prednost od 3 i nešto sekundi i u cilj ušao s 0,6 sekundi zaostatka. To je proglašeno prijelomnim trenutkom sezone koja je na kraju otišla na stranu Sebastiana Ogiera - rekao je Deljkić.

Svjetska auto organizacija FIA prošle je godine brzinski ispit u Kumrovcu proglasila jednim od najzanimljivijih, a nadu da će ove godine biti čak i bolji izrazio je hrvatski profesionalni vozač rallya Marin Frčko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije