Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjerovao im je

Zbog pogreške liječnika ostao bez bubrega: Evo kako je Klasnić reagirao na presudu

Ivan Klasnić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
31.03.2017.
u 14:10

- Dr. Dimanski uvijek je govorio da može mirno spavati, no nakon ove presude možda to više neće biti tako - kaže Klasnić.

Sud u Bremenu donio je odluku kako je dvojac bivših liječnika Werdera, Goetz Dimanski i Manju Guha, odgovoran za teško zdravstveno stanje Ivana Klasnića te gubitak bubrega pa će mu morati isplatiti 100 tisuća eura odštete.

Uz novčanu odštetu, sud je dosudio da dvoje liječnika mora snositi i sve troškove Klasnićeva liječenja u prošlosti i u budućnosti.

- Na žalost, ja i dalje nisam zdrav čovjek, moja situacija ostaje ista, i dalje moram na dijalizu. Dr. Dimanski uvijek je govorio da može mirno spavati, no nakon ove presude možda to više neće biti tako - bile su prve Klasnićeve riječi nakon nepravomoćne presude.

Prema presudi, dvoje liječnika moralo je prepoznati poremećaj rada bubrega. Ustanovljeno je da su doktori pet godina ranije morali otkriti bolest bubrega jer su 'bubrežne vrijednosti' odstupale dvostruko od normalnih.

- Naravno da ostaje gorak okus, jer sada je jasno da su Ivana godinama zanemarivali liječnici kojima je vjerovao, posebno Dimanski. Na kraju, oboje liječnika mogu biti sretni što je protiv njih pokrenuta samo građanska tužba - izjavio je Klasnićev odvjetnik Matthias Teichner.

>>Sud odlučio: Liječnici jesu pogriješili, no Klasnić će dobiti znatno manju odštetu od tražene!

>>Potresna Klasnićeva priča: Pitam se zašto baš ja... Noge su mi naotečene, pune vode

Komentara 4

CO
Cosinus
15:29 31.03.2017.

Tako to ide u pravnoj državi. Kod nas bi suđenje trajalo jedno 20 godina, pa onda nakon toga bi otišlo lijepo u zastaru.

KO
kompjuter
18:40 31.03.2017.

ma sve mogu razumjeti ali nemogu razumjeti obrazloženje glupog suca,da li on shvaća da siu i liječnici samo ljudi,po njemu oni nesmiju pogrešiti,malo morgen,opet kažem da je ljudski pogrešiti ali nažalost njihove greške su skupe,da li se sudac okreno sebi i svojim greškama a nesnosi posljedice,puste ubojicu van i on opet ubije,znači isti su,ma ova presuda nebu držala vodu,nema šanse,hahahaahah,po ovoj presudi je doktorima jedini spas da se ubiju,hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije