Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE PRVENSTVO

Englezi su uvjereni da će Guardiola donijeti Cityju naslov prvaka

Britain Soccer Football - Leicester City v Everton - Barclays Premier League - King Power Stadium - 15/16 - 7/5/16 Leicester City players and staff celebrate with the trophy after winning the Barclays Premier League Action Images via Reuters / Andrew Boye
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
13.08.2016.
u 13:00

Počinje 25. sezona u premijerligaškom nogometu. Leicester je tek šesti branitelj naslova nakon što je 1992. godine stara Divizija 1 promijenila ime, a na popisu favorita u novoj utrci za naslov je i jedno mjesto niže

Ovaj vikend počinje 25. sezona u premijerligaškom nogometu. Leicester je tek šesti branitelj naslova nakon što je 1992. godine stara Divizija 1 promijenila ime, a na popisu favorita u novoj utrci za naslov je i jedno mjesto niže. Naime, u novoj sezoni engleske kladionice im ne daju prevelike izglede za ponavljanje prošlosezonskog uspjeha pa su na sedmome mjestu. Ranierijeva se momčad na popisu favorita za osvajanje naslova tako nalazi tek iza niza “stalnih sumnjivaca”.

Bilić među divovima

Najviše izgleda kladioničarske kuće daju Manchester Cityju, a dodatni poticaj za to vide u tome što ga je preuzeo karizmatični Josep Guardiola. Iako je na Unitedovu klupu sjeo ništa manje uspješan Jose Mourinho, Portugalac na tom popisu najvećih favorita za osvajanje prvenstva ipak gleda u leđa svojemu španjolskom kolegi. Iza njih su Chelsea, Arsenal, Tottenham i Liverpool, slijedi već spomenuti aktualni prvak, a tek iza branitelja naslova je West Ham, hrvatskog dvojca Bilić/Jurčević.

– I prije nego što sam dobio priliku raditi u Engleskoj, uvijek sam smatrao da je Premijerna liga nešto posebno – kaže Nikola Jurčević. – Ovdje je svaka utakmica spektakl i ne sumnjam da će tako biti i u novoj sezoni. Ove godine Premijerna liga okupila je i najzvučnija trenerska imena i to će sasvim sigurno pridonijeti još većoj kvaliteti natjecanja. Svaki od njih donosi nešto osobno; različit stil, pristup igri. Tu su momčadi poput West Hama i Manchester Cityja koje njeguju napadački stil igre, tu je Mourinho sa svojim osebujnim pristupom...

Tko je favorit za osvajanje naslova?

– Dio te čari engleske lige je upravo njezina nepredvidljivost. Prošle sezone mislio sam da će Manchester City osvojiti naslov bez prevelikih problema, a vidjeli smo što se na kraju dogodilo. Ipak, očekujem povratak na scenu Manchester Uniteda, pogotovo bude li Ibrahimović u formi u kakvoj smo ga vidjeli u PSG-u u posljednjih nekoliko sezona.

Skysportu 70 % prijenosa

Olimpijskim igrama se pozornost poklanja više po “službenoj dužnosti”, ali premijerligaški nogomet je, pogotovo nakon tromjesečne stanke, ono što svi ljubitelji sporta na Otoku nestrpljivo očekuju. Zbog Premijerne lige u Engleskoj je već danima opsadno stanje. Bitka se vodila i oko podjele televizijskih prava. U prošloj sezoni podjednako su ih podijelili British Telekom i Sky. Znalo se da će veći dio kolača u novoj sezoni dobiti Sky, no najavljivale su se tek neznatne korekcije u sadržaju.

Većina nogometnih zaljubljenika zadržala je prošlosezonske pakete koje su im nudili, te uz isti sadržaj oglašavali, mnogi davatelji usluga, a tek prije nekoliko dana objavljen je “new deal” po kojem je Skysportsu pripalo gotovo 70 posto utakmica u novoj sezoni. Nezadovoljni gledatelji, koji se smatraju prevarenima, traže raskidanje ugovora i povrat novca, a u suprotnom prijete i tužbama. Tako nova sezona još nije ni počela, a već se govori o sudskom epilogu. No, nije baš sve tako dramatično crno. Naprotiv, mnoge nogometne priče uoči nove sezone odišu pravim premijerligaškim duhom. U neke je gotovo nemoguće povjerovati, poput one da su se u Liverpoolu oženili navijačica Liverpoola Ciara i navijač Manchester Uniteda Geoff, te da ih je ispred crkve dočekala zajednička pjesma zakletih suparnika. Ta je fotografija obišla Otok a objavljena je u rubrici “Vjerovali ili ne”.

Prvak Leicester otvorit će prvenstvo utakmicom s Hull Cityjem u gostima. Vidjet ćemo kako će izgledati momčad Claudija Ranierija. Subotnji program zatvorit će najveći favorit prvenstva Manchester City, koji od ove sezone vodi sjajni Pep Guardiola. Arsenal i Liverpool u nedjelju igraju derbi na Emiratesu, a Bilić će protiv Chelseaja testirati kvalitetu svoga West Hama.

Subota, 13. kolovoza: Hull - Leicester (13:30), Burnley - Swansea, Crystal Palace - West Bromwich Albion, Everton - Tottenham, Middlesbrough - Stoke, Southampton - Watford, Manchester City - Sunderland. Nedjelja, 14. kolovoza: Bournemouth - Manchester United (14:30), Arsenal - Liverpool (17). Ponedjeljak, 15. kolovoza Chelsea - West Ham (21)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije