Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priključuje se treninzima

Novi Hrvat došao u Bayern i već je zadovoljio Ancelottijeve kriterije!

Carlo Ancelotti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
20.07.2016.
u 17:16

Tek što je otišao iz Münchena, Pep se vraća pred publiku kojoj je u tri godine isporučio čak sedam trofeja i koja ga je u svibnju ispratila ovacijama

Bayern i Manchester City danas će u Münchenu od 20.30 odmjeriti snage u prvoj ozbiljnoj pripremnoj utakmici za obojicu novih trenera, Carla Ancelottija i Pepa Guardiolu, do jučer šefa Bavaraca. Tek što je otišao iz Münchena, Pep se vraća pred publiku kojoj je u tri godine isporučio čak sedam trofeja i koja ga je u svibnju ispratila ovacijama.

Odmah protiv Mourinha

Odmah nakon prijateljske utakmice s Bayernom, momčad Manchester Cityja leti u Kinu, gdje će odraditi nastavak priprema i odigrati utakmice protiv Manchester Uniteda (Peking, 25. srpnja) i Borussije Dortmund (Shenzen, 28. srpnja). Dalekoistočna turneja ciljano je pripremljena i nema isključivo nogometnu svrhu.

Naime, ambicije vlasnika Cityja idu u smjeru širenja utjecaja kluba na globalnoj razini, pa nakon što su osnovali podružnice u New Yorku i Melbourneu, na isti način žele se pojaviti i u Kini. Traži se samo ''poligon'', odnosno klub koji će pristati na ''prijateljsko preuzimanje'' katarskoga šeika Mansoura.

Zanimljivo, Manchester City ima i 20-postotni udio u japanskom drugoligašu Yokohami, u kojemu je trener Slovenac Miloš Rus, bivši šef struke Zagreba, a uskoro će otvoriti i akademiju u Buenos Airesu. Nije naodmet spomenuti kako veliki engleski klub već godinama svoju mladu momčad šalje na pripreme u Hrvatsku, u Novigrad, gdje mladi “građani” treniraju ovih dana.

Šeikov cilj je jasan, želi Pepovo ime i znanje iskoristiti ne samo za preuzimanje prevlasti u Engleskoj, nego i za svjetsku klupsku dominaciju. Taj ambiciozni plan nazvali su ''Pep efekt'' i on uključuje produljenje Guardiolina ugovora na deset godina. Zasad je potpisao na tri godine, uz ''bolesno'' visoka primanja od 17,8 milijuna eura po sezoni.

– Vrlo smo ambiciozni i osjećamo kako je Pep bio karika koja nam je nedostajala. Ne samo da očekujemo da nam donese uspjeh na travnjaku nego će njegova nogometna filozofija značajno pomoći u razvoju naših igrača. Guardiolino ime ne jamči samo trofeje, nego i rast cijeloga kluba na svim razinama. Primjerice, Kina je tržište na kojemu želimo participirati i pomoći razvoju nogometa – naglasio je prvi Cityjev operativac Omar Berrada.

Manchester City pripremno će razdoblje okončati utakmicom protiv Arsenala (7. kolovoza u Göteborgu), a usporedo s početkom sezone u Engleskoj (13. kolovoza) natjecat će se i u 4. pretkolu Lige prvaka.

Bavarci u Ameriku

Najzanimljivija vijest iz Bayerna svakako je dolazak još jednoga Hrvata pod Ancelottijevo okrilje. Mladi napadač Rijeke, rođeni Bjelovarac Franko Kovačević (16), priključio se treninzima Bavaraca i već zadovoljio kriterije talijanskoga trenera. Kovačević, koji je u Bayern došao posredstvom Alda Banjkovca, danas će s roditeljima biti u svečanoj loži Allianz Arene, a sljedećih dana nastaviti treninge s Bayernom.

Bavarci nakon sraza sa Cityjem putuju na američku turneju na kojoj će se sučeliti s Milanom u Chicagu (27. srpnja), Interom (30. srpnja u Charlotti) te Real Madridom u New Yorku (3. kolovoza). Njemačko prvenstvo počinje 26. kolovoza, a osam dana ranije na rasporedu je utakmica Superkupa Bayern – Borussia Dortmund. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije