Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško da će to ponoviti

Zbog nestašluka u meču s Ćorićem, Francuz dobio najveću kaznu u povijesti ATP-a

Borna Ćorić
PIXSELL
23.05.2023.
u 10:40

Gaston je kriv što je na ATP Masters 1000 turniru u Madridu, u dvoboju drugog kola s našim Bornom Ćorićem, ubacio drugu lopticu na teren kako bi natjerao suca da ponovi poen, što je ovaj i morao učiniti

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) kaznilo je francuskog tenisača Hugoa Gastona sa 144.000 USD, što je najveća novčana kazna u povijesti te organizacije. Gaston je kriv što je na ATP Masters 1000 turniru u Madridu, u dvoboju drugog kola s našim Bornom Ćorićem, ubacio drugu lopticu na teren kako bi natjerao suca da ponovi poen, što je ovaj i morao učiniti. 

Gastonu ni to nije pomoglo jer je izgubio taj dvoboj sa 3:6, 3:6, a sad će morati platiti kaznu koja debelo nadmašuje njegovu ovogodišnju turnirsku zaradu (121.712 USD). Doduše zarada u karijeri penje mu se na 1,7 milijuna USD, pa će se Francuz valjda nekako pokriti.

Tako visoku kaznu ATP je obrazložio činjenicom da je Gaston jednom već upozoren zbog sličnog poteza, a i sve se događalo na Mastersu, a ne na nekom turniru niže kategorije.

Iako je relativno mlad, ima 22 godine, vjeruje se da će ovo Gastonu biti dovoljno upozorenje da odustane od sličnih nauma. Nije to korektno ni prema suparnicima, iako se naš Ćorić nije previše žalio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije