Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Završio Rezidencija Open 2014

teniski turnir za osobe s invaliditetom
Foto: PR FOTO
1/4
PR
Autor
PR članak
08.07.2014.
u 12:04

Jučer je finalnim susretom u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji završio Rezidencija Open 2014, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se održao na zagrebačkom Velesajmu u organizaciji teniskog kluba osoba s invaliditetom „Sirius“ od 4. do 7. srpnja, a ukupno je sudjelovalo 31 tenisača i tenisačica iz 11 zemalja svijeta.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnijela prva nositeljica Louise Hunt. U finalu je sa 6:3 6:0 pobijedila francuskinju Pauline Helouin. U kategoriji parova uvjerljivu su pobjedu ostvarile britanke Hunt/Merry Luz protiv australsko-francuske kombinacije Manns/Helouin rezultatom 6:1 6:1.

U muškoj pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Nijemac Steffen Sommerfeld koji je u uzbudljivom meču sa 6:4 6:3 pobijedio trećeg nositelja turnira, talijana Fabiana Mazzeia. Sommerfeld je odigrao sjajan turnir te je u polufinalu priredio iznenađenje kada je sa 6:7(5) 6:4 6:2 pobijedio prvog nositelja Alfiea Hewetta. U konkurenciji parova pobjedu su u uzbudljivom meču odnijeli Mazzei/Lhaj protiv Hewett/Sommerfeld rezultatom 4:6 6:3 10:3(3).

Ove godine na turniru se igralo i u konkurenciji kvadriplegičara i to prema Round Robin sistemu gdje svatko igra protiv svakoga. Konačnu pobjedu bez izgubljenog meča odnio je britanac Richard Green.

Valja napomenuti kako je na turniru nastupilo i 4 hrvatska tenisača te jedna tenisačica. Najbolje rezultate ostvarili su Anto Joskić i Jozo Miloš koji su zaustavljeni u četvrtfinalu. U utješnom turniru pobjedu je odnio Dražen Mikšić rezultatom 0:6 6:1 6:2 protiv britanca Paula Stewarta.

Tvrtka tennisTOUCH pobrinula se da turnir bude tehnološki organiziran na najvišem svjetskom nivou. Igračima je omogućeno da rezultate mečeva, kao i sami ždrijeb, prate putem aplikacije na svojim mobilnim telefonima ili putem ekrana postavljenih na terenima. Dva terena bila su pokrivena i cjelodnevnim video prijenosom pa su se mečevi mogli pratiti uživo putem interneta.

Turnir u Zagrebu ispunio je svoja očekivanja i potvrdio kako je s pravom smješten na svjetsku kartu tenisa u kolicima. 

Želite prijaviti greške?